Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Genel Müdürlüğü’nün 'Yurdumun Değerleri' etkinliği kapsamında Kula BekirSacide Keleşoğlu Anadolu Lisesi’nde ünlü Türk bilim adamı İbni Sina'nın tıp alanındaki yeri anlatıldı.

        Programın açılış konuşmasını Kula BekirSacide Keleşoğlu Anadolu Lisesi Sosyal Bilgiler Öğretmeni Halil Sezgin yaptı.

        Kula BekirSacide Keleşoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri, ünlü Türkİslam bilginini yakından tanıma fırsatı buldu. Söyleşide hekimlerin babası, fizikçi, yazar ve filozof olarak nitelendirilen İbni Sina'nın hayatı ve pozitif bilimlere bulunduğu katkılar anlatıldı.

        Tıp ve felsefe bilimi üzerine çalışmış ve dünya mirasına önemli eserler bırakmış olan İbni Sina hakkındaki söyleşi, Kula Devlet Hastanesinde görevli Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Rulçen Bardaş, Kula Devlet Hastanesinde görevli Lider Hemşire Nurgül Akıncı ve Eczacı Çiğdem Palanduz’un katılımlarıyla gerçekleşti.

        İbni Sina’nın yaşadığı dönemde tüm dünyayı etkisine aldığını belirten Eczacı Çiğdem Palanduz şunları söyledi:

        “Avrupa’da Avicenna olarak bilinen İbni Sina, yaşadığı dönemde tüm dünyayı etkisine almış ve yıllarca, Tıbbın Kanunu eseri Avrupa’da ders kitabı olarak okutulan ünlü bir Müslüman Türk bilginidir. Bize yol gösterecek, örnek olacak bir şahsiyet olan İbni Sina kendini tüm dünyaya kabullendirmiştir. Bizler de gayret göstererek, çalışarak tüm dünyaya üstünlüğümüzü bir kez daha kabullendirmeliyiz.”

        İbni Sina’nın eczacılıktaki önemine de vurgu yapan Eczacı Çiğdem Palanduz söyleşideki konuşmasını şöyle tamamladı: “İbni Sina, kanın gıdayı taşıdığını, gözle görünmeyen mikropların hastalığa sebep olduğunu, suyun da mikroplardan arınması için temizlenmesi gerekliliğini, hastalıkların genetik yoluyla geçebilir olduğunu, kemiklerin de iltihap kaptığını ortaya koydu. Ameliyatlar için uyuşturucu etkili ilaçlar kullandı. Şarbon ve sarılık gibi hastalıkları keşfetti. Bunlar gibi nice tıbbi buluşa imza attı. Baş ağrısından, böbrek taşına kadar birçok hastalığın şifasını yıllar önce söylemiş. Şifa kitabı anlamına gelen Kitabü'şŞifa da yine tüm dünyada kabul görmüş bir eseridir."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Manisa İlçeleri
        Tüm Manisa Haberleri
         Manisa

        Manisa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa