Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan Ayı Toplantısının 3. Birleşimi, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında gerçekleştirildi.

        Mecliste, MHP’li meclis üyelerinden Abdullah Yılmaz 35, Serdar Arslan 37, Sedat Yeğiner 35, Osman Yasin 35 ve Mustafa Talip Kara 35 oy ile Büyükşehir Belediye Encümeni’ne seçildi.

        Kongre ve Sergi Sarayında gerçekleştirilen toplantıda, idare tekliflerine ait 10, komisyon raporlarına ait 12 ve gündem dışı 4 olmak üzere toplam 26 madde görüşüldü.

        5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 16. maddesi ile Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 20. maddesi gereğince Büyükşehir Belediye Encümenine 5, 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun 15. maddesi ile Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 21. maddesi gereğince 14 adet ihtisas komisyonu için 7'şer ve 6183 Sayılı Amme Alacaklarının Tahsili Usulü Hakkında Kanunun 90. maddesi uyarınca oluşturulacak satış komisyonlarında İstiklal, Uray ve Liman Vergi Daireleri için de 1 yıl süre ile görev yapmak üzere işari oylama usulüyle 1’er asıil, 1’er yedek üye seçimi yapıldı.

        14 adet ihtisas komisyonunda görev yapacak üyelerin seçimi işari oylama ile belirlendi ve Plan ve Bütçe Komisyonu, İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu, Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, Ulaşım Komisyonu, Tarım ve Hayvancılık Komisyonu, Engelliler Komisyonu, Amatör Spora Destek Komisyonu, Temizlik Komisyonu, Yurt Dışı İlişkiler Komisyonu, Kadın ve Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu, Etkinlikler ve Tanıtım Komisyonu, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Ortak Olduğu Şirketlerin Hesaplarını İnceleme Komisyonu ile Ekonomik Kalkınma ve Turizm Komisyonu’na meclis üyeleri tarafından 7’şer üye seçildi. Üyeler 3 Milliyetçi Hareket Partisi, 2 Cumhuriyet Halk Partisi, 2 Adalet ve Kalkınma Partisi’nden oluşuyor.

        6183 Sayılı Amme Alacaklarının Tahsili Usulü Hakkında Kanun'un 90. maddesi uyarınca oluşturulacak satış komisyonlarında 1 yıl süre ile görev yapmak üzere İstiklal Vergi Dairesi’nin asil üyesi Mehmet Özgür Sanal, yedek üyesi Serdar Arslan, Uray Vergi Dairesi’nin asil üyesi Haydar Arıcan, yedek üyesi Raci Aydın ve Liman Vergi Dairesi’nin asil üyesi Mehmet Yabalak ile yedek üyesi de Münir İşler oldu.

        Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkan Kocamaz’ın alınan kararların ilçe belediyeleri ile Mersin’e hayırlı olması dilekleri ile sona erdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mersin İlçeleri
        Tüm Mersin Haberleri
         Mersin

        Mersin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa