Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından her ay düzenlenen “Bir konu, bir konuk” konferanslar serisinin Nisan Ayı konuğu Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç oldu.

        Başkan Memduh Büyükkılıç: “mesleki okulların önemi gün geçtikçe daha çok artmaktadır. Bu durum, özellikle Kayseri için daha da önemlidir. Çünkü savunma sanayiinin merkezi olma durumundadır. Bunun için her türlü teknik alt yapısı mevcuttur” dedi.

        Teknik ve ara eleman çok önemli

        Melikgazi Belediyesince okullarının; çevre düzenlemesi, her türlü teknik donanımı yapılarak eğitime kazandırılması nedeni ile Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a teşekkür eden Okul Müdürü Cafer Nakişçi “Okulumuz bir teknik lisesidir. Bu okula yapılan her yatırım ve hizmet aslında sanayideki iş kollarının teknik eleman ihtiyacına cevap vermektedir” dedi.

        Kayseri’de ilk sanat okulu 1979’de açıldı 28yıldır

        “Her köşesinde bir başarı bulunan bu mekânda sizlerle birlikte olmaktan son derece mutluyum” diyerek sözlerine başlayan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç sözlerine şöyle devam etti:

        “Sizlerin daha verimli ve başarılı olmanız için, biz kent yöneticileri yasalar çerçevesinde her türlü yatırımı yapıyoruz. Melikgazi Eğitim dostu bir belediyedir. Yaptırdığımız okulumuz ile eğitimi adeta taçlandırıyoruz. Kayseri bir sanayi ve üretim şehridir. Ama aynı zamanda eğitim merkezi olup bir bölge şehridir. Bu açıdan sanayide teknik eleman ve ara eleman yetiştirilmesinde önemli görevler üstlenmektedir. Kayseri ilk uçak üreten bir şehirdir. Bu sizler gibi teknik elemanların bir başarısıdır. Sanayi gitgide gelişmekte ise buna uygun teknik eleman yetiştirilmesi de zorunlu olmaktadır. Okulunuzun 7. Eğitim bölgesi merkez okulu olması bir avantajdır. Okul idaresinin çok duyarlı olduğunu biliyoruz. 250 öğrenciye ücretsiz öğle yemeği veriyor, başarılı öğrencilere burs sağlıyor, yani aynı zamanda sosyal destekleme ile okulda başarıya katkı sağlıyor.”

        Konferansa katılan tüm öğrencilerle

        Her ay bir kent yöneticisinin ağırlandığı toplantıda Nisan ayı konuğu olarak öğrencilere belediye bilgi ve tecrübelerini paylaşan Başkan Memduh Büyükkılıç ise konferansa katılan tüm öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kayseri İlçeleri
        Tüm Kayseri Haberleri
         Kayseri

        Kayseri

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa