Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şehit Mehmet Yılmaz İmam Hatip Ortaokulu’nun “Tüketimden Üretime, Hayallerden Bilime Koşalım, Haydi Kastamonu!” adlı TÜBİTAK 4007 projesi kabul edildi.

        Projede, Kastamonu’da Bilim Şenliği yapılmasını amaçlayan projede 50 atölyede farklı bilimsel deneyler robotik kodlama ve konuşmacılar yer alacaktır. TÜBİTAK’ın en prestijli projelerinden biri olan proje, illerde Bilim Şenliği yapılmasını proje yürütücüsü Şehit Mehmet Yılmaz İmam Hatip Ortaokulundan Fen Bilimleri Kamil Doğanay olan proje, Kastamonu Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kastamonu Belediyesi işbirliği ile yürütülmesi planlanıyor.

        “Tüketimden Üretime, Hayallerden Bilime Koşalım, Haydi Kastamonu!” adlı Bilim Şenliğiyle bilimsel bilgiyi eğlenceli, pratik, katılımcı ve deneysel olarak tüm halka hitap edecek şekilde ulaştırarak bilimi sevdirmesi amaçlanıyor. Etkinlik alanında oluşturulacak atölye çadırlarında ilgi çekici deneyler, etkinlikler, söyleşiler, bilimsel şov ve gösteriler, gökyüzü gözlemleri, planetaryum, sanatsal etkinlikler, yarışmalar yapılacak. Planlanan etkinlikler hedef kitlenin seviyesi dikkate alınarak hazırlanacak.

        Hedef kitlesi merkez ve köy okulları ile diğer ilçelerde öğrenim gören okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri olmakla birlikte 7’den 70’e tüm Kastamonu halkını kapsıyor. Yapılacak olan etkinliklerle toplumun tüm kesimi buluşturularak toplum ile bilim arasında bir bağ kurulması hedefleniyor. Preoje ile 21 yy. becerilerini kazandırmak adına öğrencilerin zihninde ‘Yapabilirim’ fikri aşılanmaya çalışılacak.

        Endüstri 4.0 denilen çağda kendi robotunu kodlayabilen, 3 boyutlu yazıcılarla kendi oyuncağını kendi yapabilen bireylere ihtiyaç duyuluyor. Bilim Şenliğinde robotik kodlama, atık malzemelerden yeni malzemeler üretme, 3 boyutlu yazıcılarla modellemelerin yanı sıra bilime karşı ilgi uyandıracak görsel deneyler de yapılacak.

        TÜBİTAK 4007 Kastamonu Bilim Şenliği ile çeşitli bilim dallarında uzman bilim insanları ile katılımcıların gerçekleştireceği söyleşilerin bilime, bilimsel bilgiye ve bilim insanına yönelik bakış açısının olumlu yönde gelişmesine katkıda bulunması sağlanacak. İlkini bu yıl 910 Mayıs 2018 tarihinde Kuzeykent Pazar yerinde gerçekleştirilecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kastamonu İlçeleri
        Tüm Kastamonu Haberleri
         Kastamonu

        Kastamonu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa