Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kayseri’de düzenlenen Üniversite Tercih Fuarı’na katılan Girne Amerikan Üniversitesi ve Kıbrıs Amerikan Üniversitesi, öğrencilerle öğrencilere buluştu.

        Kadir Has Kongre Merkezi’nde düzenlenen Üniversite Tercih Fuarı’nda kurdukları stantlarla öğrencilere hem hizmet hem de tercihler konusunda bilgiler veren Girne Amerikan Üniversitesi ve Kırbıs Amerikan Üniversitesi yetkilileri ilgiden memnun kaldıklarını söyledi. Girne Amerikan Üniversitesi’nde görevli Sezer Karabulut, sınav sisteminin bu yıl değişmiş olmasına rağmen öğrencilerin çok bilinçli olduğunu ifade ederek, “Kayseri’ye Üniversite Tercih Fuarı için geldik. Gerçekten çok yoğun bir fuardı, öğrencilerin de ilgisi çok fazlaydı. Öğrencilerimiz artık çok bilinçli, sınav sistemi bu yıl değişmiş olmasına rağmen rehber öğretmenlerin de tavsiyesiyle birlikte daha bilinçli olduklarını gördük. Kayseri’de görmüş olduğumuz ayrıcalıkların bir tanesi de gerçekten aileler çocukların eğitimine çok önem veriyor” dedi.

        “Öğrenciler 7 yıl boyunca bursunu kaybetmiyor”

        Girne Amerikan Üniversitesi’nin 1985 yılında Kıbrıs’ta kurulan ilk üniversite olduğunun altını çizen Karabulut, üniversite avantajlarından bir tanesinin de öğrencilerin kazanmış olduğu bursu 7 yıl boyunca hiçbir şekilde kaybetmediğini söyledi. Karabulut, “Girne Amerikan Üniversitesi 1985 yılında Kıbrıs’ta kurulan ilk üniversite. Bünyesinde 10 farklı fakülte bulunmakta ve bu fakülteler içerisinde hukuk fakültesi, denizcilik fakültesi, mimarlık, pilotaj gibi bölümlerimiz mevcuttur. Ağırlıklı olarak öğrencilerimizin tercih ettiği fakültelerimiz pilotaj, hukuk, denizcilik, psikoloji, sağlık bölümleridir. Bununla birlikte Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs, Türkiye, İngiltere, Amerika, Hong Kong, Sri Lanka ve Moldova’da kampüslerimiz bulunmakta. Öğrenciler yine bu kampüslerimizde ekstradan ücret ödemeden faydalanabiliyorlar ve bursları da bu kampüslerde geçerli. Öğrenciler, kazanmış oldukları bursu 7 yıl boyunca kesinlikle kaybetmiyorlar. Not ortalamaları düşse de, bazı nedenlerden dolayı derslerinden geri kalsalar da bursları kesinlikle kaybolmuyor” diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kayseri İlçeleri
        Tüm Kayseri Haberleri
         Kayseri

        Kayseri

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa