Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Orman ve Su İşleri Bakanlığının, PTT vasıtasıyla 23 milyon haneye göndermeyi hedeflediği ve içerisinde ‘karaçam tohumlarının’ olduğu mektuplar, Ordu'nun Kumru ilçesinde cuma namazı sonra dağıtıldı.

        Türkiye’deki orman varlığını artırmaya yönelik olarak, ‘Dünya Ormancılık Günü’nde başlatılan “Daha yeşil bir Türkiye’yi birlikte inşa edelim” kampanyası kapsamında, 23 milyon aileye karaçam tohumu dağıtılmaya başlandı. Türkiye’nin 4 bir yanına ulaştırılması hedeflenen zarf içinde gönderilen karaçam tohumlarının yanında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mektubu da bulunuyor. Zarfın üzerinde ise 'Zarfın içindeki tohumları ekmeyi unutmayınız’ ve ‘Milletimizle birlikte daha yeşil bir Türkiye’ mesajı bulunuyor. Mektupta ayrıca, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Ordu’ya yapılan yatırımların görselleri de yer alıyor.

        PTT vasıtasıyla Kumru ilçesi Eskiçokdeğirmen Mahallesi’ne ulaşan zarflar, cuma namazı sonrası vatandaşlara dağıtıldı. Zarfları teslim alan ve memnuniyetlerini dile getiren vatandaşlar, tohumları ekmeyi de ihmal etmeyeceklerini belirtti.

        Öte yandan, 21 Mart’ta Dünya Ormancılık Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde tören gerçekleştirilen törende, Cumhurbaşkanı Erdoğan, tohumlu ilk zarfı 15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir’in ailesine göndermişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ordu İlçeleri
        Tüm Ordu Haberleri
         Ordu

        Ordu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa