Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Hz. Peygamber sevgi ve saygısını bir terbiye, edep çerçevesinde milli timsal haline getiren, tek Milletin Türk Milleti olduğunu kaydederek, ‘Hz. Peygambere duyulan derin sevgi, saygı ve şükran duygusunun vurgusu olarak ordusuna Mehmetcik adını veren Yüce Milletimiz, vahdet ve tevhid imanının kalasıdır. ’ dedi.

        ‘MEHMETCİK ADI, PEYGAMBER SEVGİSİNİN KAYDIDIR’

        ‘İnanışı bir milli terbiye, sanat ve hayatının parçası haline getiren, hakkı kendi milli vicdanında ifade eden Yüce Milletimizin yeryüzündeki mührü; vahdet ve tevhid ufkunda Hz. Peygamber sevgisidir’ diyen Milletvekili Aydemir, ‘Çanakkale’den Aziziye’ye, Sakarya’dan Kutul Amare’ye bizi kutlu dirilişlere yönelten ve tarih yazan bir millet haline getiren ruhun temelinde Hz. Peygambere duyulan hürmet ve muhabbet vardır. Afrin’de de destan yazan Mehmetciklerimiz bu sevginin adı ve kaydıdır’ tasvirini yaptı.

        ‘İMAN DOLU GÖĞSÜMÜZ GİBİ SERHADDİMİZ VAR’

        Milletvekili Aydemir, milli metanet ve haşmetimizi ötekileştirmek, cihana adalet ve fazilet dağıtmayı bir milli vazife olarak bilen Yüce Milletimizin birlik ve bütünlüğünü bozmak, milli irademizin kardeşlik ufkunu karartmak isteyen ihanet odakları ve bunlara destek veren dış güçlerin her daim yeni hile ve dessaslıklar peşinde olduğunu hatırlatarak, ‘Yüce Milletimiz, Milli şairimiz Akif’in tarihi vurgusuyla:

        ‘Garb'ın afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar/ Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var/Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imanı boğar/ ''Medeniyet!'' dediğin tek dişi kalmış canavar?’ duruşunda kararlıdır. Adını Hz. Peygambere sevgisiyle Mehmetcik olarak almış ordumuz, ona yüreğini teslim etmiş aziz milletimiz, dirlik ve birliğin kaydı devletimiz sosyal ve ekonomik boyutta milli imanımızın önünü kesmek isteyen şer güçlerinin oyunlarını ilelebet bozacaktır.’ dedi.

        AYDEMİR’DEN MİRAC MESAJI

        Mirac Gecesi dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, ‘Yüce Milletimizin dünyevi ve uhrevi tasavvurunu Vahdet ve tevhid imanı, H. Peygambere muhabbeti oluşturur.’ ifadesine yer veren Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Bizim, iman ve kahramanlık timsali ordumuz mensuplarını Mehmetçik olarak tarifimiz bu sebepledir. ‘ tarifini aktardı.

        TEBRİK

        Milletvekili Aydemir, ‘İla’yı kelimetullaha nefsini adamış Yüce Milletimizin, ‘Allah bizi tek bayrak, tek vatan, tek millet ve tek devlet imanından ayırmasın, devletimize zeval vermesin’ dualarının azametinde idrak ettiğimiz Mirac Gecesinin hayırlara vesile olması niyazıyla, milletimizin manevi coşkusunu kalben paylaşıyor, Bayrak inmesin, Ezan sesleri dinmesin imanı ve ilahi rahmete vuslat inancıyla nefislerini mukaddesatımıza adayan şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyoruz.’ dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Erzurum İlçeleri
        Tüm Erzurum Haberleri
         Erzurum

        Erzurum

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa