Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        – Gebze Belediyesi Nisan ayı kültürsanat etkinlikleri kapsamında Musa Biçkioğlu ve Gazeteci Süleyman Özışık “Kadim Şehir Kudüs” konulu konferans verdi.

        Gebze Belediyesi Nisan ayı kültürsanat etkinlikleri kapsamında Musa Biçkioğlu ve Gazeteci Süleyman Özışık “Kadim Şehir Kudüs” konulu konferans verdi. Gebze kültür merkezinde gerçekleşen programa Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Albayrak, Dr. Faruk Öndağ ve öğrenciler katıldı. Kudüs’ün Müslümanlar açısından önemi ve İsrail’in geleceğinin anlatıldığı konferansı katılımcılar, büyük bir dikkatle dinledi.

        Musa Biçkioğlu ve Süleyman Özışık’ın verdiği konferans Kur’anı Kerim tilaveti ile başladı. Kudüs’ün Müslümanlar için ne kadar önemli olduğunun anlatıldığı konferansta Biçkioğlu, “İsrail’in 2500 yılda elde ettiği toprak 27 bin metrekare ve bunun tamamına hakim değiller. Kendi devletlerini bile kuramamış BM kararı ile kurdurulmuş bir devlettir. Orda egemen değiller sadece var olmaya çalışıyorlar. İsrail’in şu an için ayakta durmasının nedeni çevre ülkelerin başlarındaki insanlardır. Ama çok değil kaçınılmaz bir sonraları var ve sonları gelecek. Kudüs’ü dünya siyasetine tesiri açısından değerlendirdiğimiz zaman, Kudüs’e sahip çıkmaya çalışıyorsanız bütün zalimler bir blok halinde karşınızda duruyor. Kudüs vicdan için tam bir mihenk taşıdır. Mescidi Aksa’nın kıble tarafı İslam coğrafyasının arkeolojik olarak tartışmasız en değerli alanıdır. Kudüs bizim evimizin bahçesi değil ki sahipsiz bırakma şansımız olsun. Kudüs Allah’ın mukaddes evi burası” dedi.

        Gazeteci Süleyman Özışık ise konuşmasında, “Bazıları diyor ki sizin ne işiniz var Filistin’de, Suriye’de. Eskiden Filistin, Suriye bizim illerimiz gibi rahatlıkla gidip geldiğimiz yerlerdi. Bizim rotamızı öyle bir değiştirdiler ki, siz gidin Mekke’ye Kabe’ye buralara uğramayın dediler. Filistin’e gittiğim zaman beklemediğim bir şeyle karşılaştım. İsrailliler Türklerden gerçekten çok korkuyorlar ve çekiniyorlar. Bunun en başlıca sebebi katilin gözünün içine baka baka ‘Siz insan öldürmeyi çok iyi bilirsiniz’ diyebilen korktukları bir Cumhurbaşkanımız var” diye konuştu.

        Programın sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Albayrak ve Dr. Faruk Öndağ konuşmacılara Musa Biçkioğlu ve Süleyman Özışık’a hediye takdiminde bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa