Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUŞ'un Yeşilova beldesinde yaşayan, ortaokul öğrencisi Rabia Ceylan'ın (12) TÜBİTAK'tan kazandığı para ödülüyle annesi için almayı hayal ettiği çamaşır makinesi, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya tarafından alınarak, hediye edildi.

        Ev kadını Melek ve asgari ücretle çalışan özel güvenlikçi Hasan Ceylan'ın kızları, İmam Hatip Ortaokulu 6'ncı sınıf öğrencisi Rabia Ceylan, hazırladığı, "Değerlerimizi ayakta tutmak için 'cebimdeki değerler' ile bir katkı da benden" isimli projesiyle TÜBİTAK'ın Van'da yapılan bölge yarışmasında birinci oldu. 12 hikayeden oluşan cep kitap projesinden 500 TL ödül kazanan Rabia Ceylan, bu parayla çamaşırları elde yıkayan annesine makine almak istedi. Rabia Ceylan, parayla çamaşır makinesi alınamayınca Kayseri'de 7 Mayıs'ta yapılan olan Türkiye finalinde dereceye girmek istediğini söyledi. 

        Rabia'nın başarısı ve isteği DHA'nın haberi ile duyulunca Muş Belediye Başkanı Feyat Asya harekete geçti. Belediye Başkanı Feyat Asya, beraberinde Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat ile birlikte Ceylan ailesinin evine gitti. Başkan Feyat Asya, çamaşır makinesi sürpriziyle Rabia´nın annesi için düşündüğü hayali gerçekleştirdi. Okul tarafından gezi için İstanbul'a gönderilen Rabia ile görüşemeyen Başkan Asya ve Rektör Polat, anne ve babası ile sohbet etti. Başkan Feyat Asya, Rabia'nın başarısı ile gururlandıklarını söyledi.

        Rektör Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat ise anne Melek Ceylan'ın kızı için istediği bilgisayarı da kendisinin alacağını söyledi. Rektör Polat, Rabia´nın bundan sonraki öğrenimini Muş dışında gerçekleştirmesi halinde burs, kalacağı yurt ve diğer ihtiyaçlarında destek olacağını ifade etti. 

        Ceylan ailesi, Başkan Feyat Asya ve Rektör Fethi Ahmet Polat'a desteklerinden dolayı teşekkür etti. Ayrıca Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü görevlileri de Ceylan ailesini ziyaret ederek isteklerinin olup olmadığını tespit etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muş İlçeleri
        Tüm Muş Haberleri
         Muş

        Muş

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa