Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Van’ın İpekyolu ilçesindeki çocuklar, belediye tarafından açılan kurslarla sanat öğreniyorlar.

        İpekyolu Belediyesi tarafından Berivan Kültür ve Sanat Merkezinde açılan müzik, resim, seramik ve ebru kurslarına çocuklar yoğun ilgi gösteriyor. Hafta içi her gün açık olan kurslarda çocuklar, yeteneklerine göre sanat öğreniyor. Bir yandan boş vakitlerini değerlendiren çocuklar, bir yandan da birden fazla sanat dalıyla tanışmanın mutluluğunu yaşıyorlar. Keman, bağlama ve piyano çalmayı öğrenen çocuklar, aynı zamanda koro eşliğinde türküler seslendiriyorlar.

        Büyüyünce büyük birer sanatçı olmak istediklerini dile getiren çocuklar, kendilerine bu imkanı sunduğu için İpekyolu Belediyesi yetkililerine teşekkür ettiler.

        Daha önce boş zamanlarını televizyon izleyerek ya da boş boş oturarak geçirdiğini ifade Songül Berge, “Önce bağlama kursuna gittim, ancak öğrenemedim. Yeteneğimin burada olduğunu öğrendim ve piyano çalmaya başladım. Piyano çalarken çok heyecanlanıyorum. Büyüyünce büyük bir piyanist olmak istiyorum” dedi.

        Bağlama kursuna katılan Özgür Per ise, “Burada bağlama öğrendim. Çok güzel bir duygu. Büyüyünce bağlama ustası Erdal Erzincan gibi çalmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Van İlçeleri
        Tüm Van Haberleri
         Van

        Van

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa