Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        – Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün, hükümetin hayata geçirdiği uygulamayla meslek liselerinin aslına döneceğini belirtti.

        Oda Başkanı Süleyman Algün, yaptığı açıklamada; “Meslek liseleri aslına dönüyor. Yıllardır mesleki eğitimde liselere geçiş sınavında en az puanı alan çocuklarımızı göndermek tarihi bir hata idi. Hükümetimiz önümüzdeki yıl meslek liselerine sınavla öğrenci alacak olması bu hatadan dönüş ve doğru bir adımdır. Bu konudaki değişikliğin yapılması için verdiği talimatlar nedeniyle sayın cumhurbaşkanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ederiz. Mesleki eğitimde elbette sorunu komple çözemeyecektir ancak iyi bir başlangıç olduğu kesindir ve kesinlikle mesleki ortaokullar liselere hazırlık olarak bir düzenleme yapılmalı ve mesleki eğitim merkezleri bu kapsam içinde tutulmalıdır. Aydın’da çırak sorununun ortadan kalkması için ciddi bir eksiğimiz olan çıraklık yurdu ile ilgili Aydın Valiliğimizden sevindirici haberler alıyoruz. Önümüzdeki günlerde sanırım bu yurt için muhteşem bir sonuç ortaya konacaktır” dedi.

        Hayata geçirilen uygulamaların kısa sürede meyvelerini verebileceği kaydeden Algün, “Aydın İl Milli Eğitim müdürlüğü bünyesinde ailelere mesleki okulların tanıtımı ve ailelere bu konuda bilgilendirme ve yönlendirme konusunda yaptıkları güzel bir çalışma var önümüzdeki günlerde il genelinde bu çalışma güzel sonuçlar verecek ve aileler yüz binlerce para harcayıp diplomalı işsiz olmaktan kurtulma şansını yakalayacaklardır. Aydın Valimiz Yavuz Selim Köşger’in çıraklar ve çıraklığa adaylar için ‘Biz devlet memuruyuz, kazanacağımız para belli ama siz çırakların çok para kazanma riski var’ sözü aslında tarihe geçecek kadar önemlidir. Çıraklıktan mesleğe atılmış birçok maaşlıdan fazla mal sahibi olan çok insanımız var dolayısıyla mesleki eğitim yeniden gündeme oturacak ve yapılacak bazı özendirici çalışmalarla hem iş dünyası elaman açığını kapatacak hem de el becerisi olan çocuklarımız ilk günden para kazanmaya başlayacaktır. Mesleki eğitim veren okulların sınavla öğrenci alacak olması tarihi bir adımdır. Tüm halkımız ve sivil toplum örgütlerimiz bu değeri algılamalı ve sürece artı destek vererek yarınlarda üreten Türkiye’mizin çocuklarının yetişmesine katkı sağlamalıdır” diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Aydın İlçeleri
        Tüm Aydın Haberleri
         Aydın

        Aydın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa