Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Çık dışarıya oynayalım" projesinin bu yılki Karesi Çocuk Oyunları Şenliği finalleri başladı.

        Alparslan Türkeş Karesi Spor Tesisleri'nde 9 gün sürecek 2018 yılı Karesi Çocuk Oyunları Şenliği, 'Çık Dışarıya Oynayalım' sloganıyla başladı. Çocuklar proje sayesinde unutulmaya yüz tutmuş, mendil kapmaca, yağ satarım bal satarım, kaleli yakan top gibi geleneksel çocuk oyunlarını öğreniyor.

        Karesi Kaymakamlığı, Karesi Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Karesi Belediyesi işbirliğinde "Çık Dışarıya Oynayalım" sloganıyla düzenlenen "Geleneksel Karesi Çocuk Oyunları Şenliği" İlçe Müsabakaları Alparslan Türkeş Karesi Spor Tesislerinde başladı.

        10 ile 19 Nisan tarihleri arasında Karesi İlçe müsabakalarının gerçekleştirileceği Karesi Çocuk Oyunları Şenliği, Alparslan Türkeş Spor Kompleksi'nde başladı. Sanal dünyada hapsolmuş çocukları yeniden sokaklara kazandırmak ve gelenekleri yaşatmak adına başlatılan proje sayesinde çocuklar unutulmaya yüz tutmuş; mendil kapmaca, yağ satarım bal satarım, Kaleli yakan top gibi oyunları öğreniyor. İlçe müsabakalarının bitiminin ardından 19 Nisan günü Alparslan Türkeş Karesi Spor Tesislerinde ilçe finali ile şenlik son bulacak.

        Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Adem Özalp ve Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günlü şenliğin düzenlendiği tesisleri ziyaret edip yarışan çocuklara moral verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Balıkesir İlçeleri
        Tüm Balıkesir Haberleri
         Balıkesir

        Balıkesir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa