Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Balıkesir’in Edremit ilçesi Meslek Yüksek Okulu (EMYO) öğrencilerine, ‘Acı ama yakıcı. Mis gibi. Meyve suyu tadında’ zeytinyağı tadım etkinliği düzenlendi.

        MYO konferans salonunda düzenlenen eğitimlere Burhaniye ilçesinden ödüllü zeytin ve zeytinyağı üreticisi İnanç Erdoğan ve Ayvalık’tan üretici ve tadım panelisti Gıda Mühendisi Burcu Efe katıldı. Toplantıda sektörün yaşadığı kalite sorununu çözebilmek, iç tüketimi arttırabilmek ve tüketicilerin aldatılmasını önlemek için duyusal kriterler konusunda bilinçlenmenin hayati önem taşıdığı ifade edildi. Konuşmacılar ayrıca tadım eğitimleri tüketicinin doğru zeytinyağını tanımasını ve tüketmesini sağlayacak, üreticinin kaliteli zeytinyağına giden yolda dikkat etmesi gereken konu olduğu vurgulandı.

        Panelistler ayrıca mahalli lezzetlerin farklı olduğunu, her yörenin farklı tatlarda zeytinyağı ürettiğini söyledi. Söyleşi sonunda fakülte öğrencilere zeytinyağı tadımı gerçekleştirildi.

        Öğretim görevlisi Mücahit Kıvrak, öğrencilerin bilinçlenmesi amacıyla mesleki eğitimlere büyük önem verdiklerini ifade etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Balıkesir İlçeleri
        Tüm Balıkesir Haberleri
         Balıkesir

        Balıkesir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa