Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        14 Nisan tarihinde yapılacak olan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanlığı seçimlerine sayılı günler kala, meslek gruplarının oldukça geniş kapsamlı çalışmaları da devam ediyor. Bu kapsamda, seçimin iddialı gruplarından Beyaz Liste de çalışmalarını geniş bir yelpazeye yayarak sürdürüyor.

        Farklı kesimlere ulaşarak, tüm sektörlerin bileşenleriyle görüşen, talep ve sorunlarını dinleyen Beyaz Liste adına açıklamada bulunan iş adamı Baran Aktay, böylesi onurlu bir yolculuğa çıkarken, yol arkadaşlarıyla beraber bazı kararlar aldıklarını belirtti. Aktay, "Kimseyi dışlamadan, ötekileştirmeden, hor görmeden, herkesi ve her kesimi dinleyen, değer veren bir fikir yapısıyla yola çıkmış durumdayız.

        Bu hedefler doğrultusunda, A’dan Z’ye toplumumuzu oluşturan bütün bileşenleri ziyaret ettik. Yaptığımız samimi ziyaretlerde son derece anlamlı geri dönüşler aldık. Bu geri dönüşler ve aldığımız olumlu tepkiler, mücadelemizi daha bir şevk ve azimle yapmamıza vesile oldu. Bildiğiniz gibi, Diyarbakır ilimiz giderek büyüyen, ama bu büyümeyle birlikte, sorunları da büyüyen mega bir kent. Her şeyden önce, günlük değil, ömürlük düşünüp, sorunlara kalıcı ve köklü çözümler üreteceğiz. Herkesin birikimi, tecrübesi ve bilgi dağarcığını bir noktada toplayarak, sorunların üzerine kanalize edeceğiz. İlçe ziyaretlerimiz oldukça verimli geçiyor. Son olarak 15 Temmuz Bismil Gençlik Spor Kulübü ile Bismil Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığını ziyaret ederek, başkan Şeyhmus Gelen ve oda üyeleriyle, son derece yararlı bir istişare yaptık.

        Üzülerek söylemek isterim ki, küçük esnafımız, neredeyse bitme noktasına gelmiş durumda. En kısa zamanda cansuyu niteliğinde projelerin hayata geçirilmesi ve bu yapılırken de, hakkaniyet ölçüleri çerçevesinde yapılması gerekiyor. Küçük esnaflarımız ekonominin bel kemiği durumundalar. Gerek işlerin durgunluğu ve gerekse yeni pazarlar temin edilememesi, ekonomimizi bitme noktasına getirmiş durumda. Hem mesleki, hem maddi, hem de esnaflarımıza, ticaret erbabımıza enformasyon anlamında ufuk açma, yeni pazarlar bulabilme ve mevcut pazarların da potansiyellerini olabildiğince artırabilme noktasında DTSO’ya büyük görevler düşüyor. Esnafımızı güçlendirecek projeleri birlikte hayata geçireceğiz ve olumlu sonuçların en kısa zamanda göreceğiz. İstihdamı artırıp, işsizliğin belini kırmak, ekonomiye yeni katma değerler katabilmek hepimizin ortak hedefi olmalı. Allah’ın izniyle, sorunlara kalıcı ve köklü çözümler üreterek, bireysel değil, toplumsal faydalar sağlayacak geniş kapsamlı projelerle göreve talibiz.

        Tabandan, tavana doğru herkese ulaşacak ve dokunacağız. İlimizin ekonomik sorunları ve bu sorunların çözüm yollarına vakıfız. inşallah, beyaz liste, bir güneş gibi Diyarbakır’ın üzerine doğacaktır" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Diyarbakır İlçeleri
        Tüm Diyarbakır Haberleri
         Diyarbakır

        Diyarbakır

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa