Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Muş'ta bu yıl beklenen kar yağışının gelmemesiyle buğday ekimini bir ay öncesinden gerçekleştiren çiftçilerin yüzü gülerken, ekimi yapılan buğdaylar ise yeşerdi.

        Merkeze bağlı Özdilek köyünde geçimlerini çiftçilikle sağlayan vatandaşlar, buğday ekimlerini bir ay öncesinden gerçekleştirdi. Bu yıl ekimlere bir ay öncesinden başlayan çiftçiler, mahsullerin yağan yağmurlarla geçen yıllara oranla daha iyi olacağını ifade ettiler. Kar yağışının olmaması sebebiyle buğday ekimlerinin randımansız olacağını düşündüklerini ifade eden çiftçi Yunus Baytak, "Şimdi baktığımız zaman buğday ekimleri diğer yıllara göre çok farklı, çok daha iyi. İyi bir verim bekliyoruz. Kar yağışı olan senelerden daha ziyade farklı bir ürün beklentimiz var. Bu sene 200 dönüm civarı buğday ektik" dedi.

        Muş Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ergün Çolakoğlu ise, bu yıl kentte çok fazla kar yağmadığını belirterek, “Geçen yıl ilimizin merkezine yağan kar miktarı meteorolojinin resmi verisine göre 4 metre 10 santimetre olarak geçiyordu. Ancak bu yıl yağan kar miktarı 4050 santimetreyi geçmedi. Karın yağmaması yetiştirici ve çiftçilerimizde endişeye yol açtı. Çok şükür yağan yağmurlar, ilimizi rahatlattı. Şu ana kadar yağan yağışlarla beraber ürünlerimizde çok fazla sıkıntı yaşanmayacağı kanaatindeyiz. Şu ana kadar hububatımız, meralarımız ve yem bitkisi ekilen alanlarımızda ürünlerimiz çok güzel yetişmiş. Şu ana kadar çok iyi. Ancak bundan sonra da yağış bekleyeceğiz. Bundan sonra yağışlar beklediğimiz oranda yağarsa, inşallah herhangi bir sıkıntı yaşamayacağız. Bu yıl ilimizde şu ana itibari ile zirai kuraklık gözükmüyor. İnşallah meteorolojik kuraklığı da yaşamayız diye düşünüyoruz. Şu ana kadar yağan yağmur bundan sonra devam ederse inşallah çok bereketli bir yıl olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muş İlçeleri
        Tüm Muş Haberleri
         Muş

        Muş

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa