Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Diyarbakır’ın Hani ilçesinde Müftülük ve belediyesi işbirliği ile öğrenciler arasında düzenlenen Kur'anı Kerimi güzel Okuma, Ezanı Güzel Okuma ve Hadis Ezberleme Yarışması’nın finali yapıldı.

        Hani İlçe Müftülüğünün ev sahipliğini yaptığı yarışma, Hani Belediyesi Necip Fazıl Kısakürek Gençlik, Kültür ve Sanat Merkezi Ziya Gökalp Konferans ve Gösteri Salonunda Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Şaban Arda Yazıcı, kamu görevlileri ve vatandaşların yoğun katılımı altında yapıldı. Program açılış konuşmalarının yapılmasıyla başladı. Hani İlçe Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, katılımcıları selamladıktan sonra, “Bugün belki ismi, formatı yarışma olan bir etkinliği hep beraber idrak ediyoruz fakat bu yarışmanın kaybedeni yoktur. Bu yarışmaya katılanlar ve yarışmayı izleyenler kazanmışlardır. Asıl mesele programın başlangıcı veya hitamı değil, asıl mesele Kur’anı Kerim’i hıfzedenler tarafından bizlere bir kez daha o kutlu mesajları intikal ettirmeleri, Resulullah’ı hatırlamayı ve ezanlarla kulaklarımızın pasını silmeleridir. Bir başka mesele de Kur’anı Kerim’i hıfzetmeseler de anlamaya ve idrak etmeye çalışan nesillerin her geçen gün sayılarının artıyor olmasıdır. Bu da bizleri hem de ve şükre sevk eden bir husustur. Yazıcı ayrıca, “Ortadoğu’da kan ve gözyaşı dinmek bilmiyor. İslam’a sığınarak Kuran’ın mesajına kulak vermeliyiz; Çocuklarımızı buna göre iyi eğitmeliyiz” dedi.

        Yarışma sonrasında dereceye giren öğrenciler, İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı Şaban Arda Yazıcı tarafından, yarım altın, çeyrek altın, bisiklet ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Diyarbakır İlçeleri
        Tüm Diyarbakır Haberleri
         Diyarbakır

        Diyarbakır

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa