Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, Iğdır Ehli Beyt Alimleri Derneği Başkanı Veli Beder’i ziyaret etti.

        Ermeni kiliselerinin ve din adamlarının sözde Ermeni soykırımı konusunda çalışmalarına değinen Asimder Genel Başkanı Göksel Gülbey, “Geçmiş yıllarda İrevan Hanlığı, Azerbaycan, İran ve Osmanlı dönemlerinde faşist Ermeni grupları destekleyen Ermeni kiliseleri olmuştur. Ermeni din adamları buna Patriklerde dahil Müslüman Türklere yapılan katliamlarda faşist Ermeni çetelerine sahip çıkmışlardır. Kiliseler bünyesinde toplanan maddi destekler bu faşist Ermeni gruplara aktarılmıştır. Türkiye’de 57 Ermeni vakıfı bulunmaktadır. Bu vakıfların hepside Kilise ve ermeni Cemaatini temsil eden Ermeni Patrikhanesi bünyesinde yer almaktadır. Sözde Ermeni soykırımını destekleyen ve siyalaşan ermeni kiliselerine acilen Vakıflar Genel Müdürlüğü ve İçişler Bakanlığı tarafından maddi gelirleri ve mal varlıklarının incelenmesi gerekmektedir. Ermenistan’da yapılan ayinlerde küçük yaştaki Ermeni çocuklarına kilise içerisinde çarmıha gerilmiş bir insan kuklasına Türklerin atalarınıza böyle işkence yaptılar diye uygulamalı göstererek çocuklara kin tohumları Ermeni din adamları tarafından ekilmektedir. Bizimde en azında 19151920 yıllarında bölgemizde neler yaşandığının anlatılması veya o gün Ermeniler tarafından katledilen şehitlerimize dua okunmasını istemekteyiz” dedi.

        Iğdır Ehli Beyt Alimler Derneği Başkanı Veli Beder ise, “Biz din alimleri olarak Ermeni zulmü yaşamış bu toplun dışında olan biri değiliz. 19151920 yılları arasında bölgemizde ermeni çetelerinin yapmış olduğu katliamları hem yaşımız gereği hem de aile büyüklerimizden dinlemişizdir. Asimder genel Merkezi olarak yürütmüş olduğunuz bu kutsal davada her zaman yanınızdayız. Derneğimize ve şahsıma düşen görev neyse yardımcı olmaya hazırız” şeklinde konuştu.

        Ziyaretin sonunda Asimder Genel Başkanı Göksel Gülbey, Iğdır Ehli Beyt Alimler Derneği Başkanı Veli Beder’e TürkAzerbaycan bayrağı ile dernek logosunun bulunduğu masa bayrağı ve Ermenilerin bölgede yapmış oldukları katliamları içeren tarih kitaplarını hediye etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Iğdır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Iğdır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Iğdır İlçeleri
        Tüm Iğdır Haberleri
         Iğdır

        Iğdır

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa