Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın, Aydın’da yapımına devam ettiği Koçarlı Bağarası Sulaması 1. Kısım inşaatında sona yaklaştı. Fiziki gerçekleşmesi yüzde 91 seviyesine ulaşan projenin tamamlanarak hizmete alınması ile Koçarlı Bağarası Ovasında 146 bin 40 dekar zirai arazi suyla buluşacak.

        Orman ve Su İşleri Bakanlığı Aydın’a yaptığı yatırımlar ile münbit toprakları su ile buluşturmaya ve bölge çiftçisinin gelirlerinde önemli artışlar sağlamaya devam ediyor. Bu çerçevede yapımı süren Koçarlı Bağarası Sulaması 1. Kısım inşaatında ise sona yaklaşıldı. Yapılan çalışmalar ile 146 bin 40 dekar araziye su temin edecek projenin inşaatında yüzde 91 fiziki gerçekleşmeye ulaşıldı.

        Projede 31 bin 529 metre boru hattı döşenecek

        Bağarası Ovasını modern borulu sistemle suya kavuşturacak olan proje kapsamında toplam 31 bin 529 metre uzunluğunda ve 3 bin milimetre çapında ana boru hattı döşenecek. Bu hattın ise yapılan çalışmalar ile 28 bin 550 metresi döşendi Kalan hattın ise bu yıl içerisinde tamamlanarak projenin hizmete alınması hedefleniyor.

        Projenin yatırım bedeli yaklaşık 85 milyon lira

        Yaklaşık 85 milyon lira yatırım bedeli ile inşa edilen projenin hizmete alınması ile bölge çiftçisi dekar başına bin 100 lira ilave gelir elde edecek ve dolayısıyla da proje ülke ekonomisine yıllık yaklaşık 160 milyon lira katkı sağlayacak.

        Proje bu yıl içerisinde tamamlanacak

        Bu projenin yeni istihdam alanlarının açılması bakımından da önemli katkılarının olacağının altını çizen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise; “Bu projeyi bu yıl içerisinde tamamlayacağız. Aydın bizim için önemli bir ilimiz. Son 15 yılda Aydın’a muhteşem yatırımlar yaptık. Hizmete aldığımız tesisler ile Aydın’da bu dönemde 426 bin dekar zirai araziyi suyla buluşturduk. Bundan sonra da yatırımlarımız sürecek ve Aydın yatırımlara doyacak” değerlendirmesinde bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Aydın İlçeleri
        Tüm Aydın Haberleri
         Aydın

        Aydın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa