Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ‘Çocuk parklarına güvenlik kamerası’ kampanyasına Çankırı Belediyesinden de destek geldi.

        İhlas Haber Ajansı ve TGRT Haber tarafından başlatılan çocuk parklarında güvenlik kamerası uygulaması kapsamında Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç açıklamalarda bulundu. Son zamanlarda Türkiye gündemine düşen çocuk istismarlarının önüne geçmek için İhlas Haber Ajansı ve TGRT Haber tarafından başlatılan kampanya kapsamında çocuk parklarına güvenlik kamerası çağrısında bulunmuştu.

        Konuya ilişkin açıklamada bulunan Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, “Çocuk istismarına dur demek için İhlas Haber Ajansı ve TGRT Haber tarafından başlatılan 'Çocuk Parklarına Güvenlik Kamerası’ kampanyasını Çankırı Belediyesi olarak canı gönülden destekliyoruz. Çok önemli bir kampanya. Zira annelerimiz hiçbir zaman yavrularıyla ilgili endişe taşımadan onları gönül rahatlığı içerisinde parklara gönderebilirler. Hiçbir endişe taşımamalılar. Çünkü çocuklar bizim her şeyimiz. Bütün hizmet alanımızın hizmet hareketimizin başında çocuklarımızın mutluluğu geliyor. Eğer bir ülke kalkınmak istiyorsa önce çocuktan başlamalıdır. Çocuklara önem vermeli, onlar geleceğe en iyi şekilde hazırlamalıdır. Yavrularımız oynarken yetişecekler oynarken eğitilecekler. Dolayısıyla çocuk parklarını yavrularımızın eğitimi açısından gelişimi açısından ilerlemeleri açısından çok önemli görüyoruz” dedi.

        “Kamera sistemine 2008 yılında başladık”

        Çocuk Parklarına kamera uygulamasına 2008 yılında başladığını ifade eden Başkan Dinç, “Biz bu kampanyayı adeta çok önceden gördük ve 2008 yılında bu kampanyaya start vermiş olduk. 66 tane parkımızda 271 adet güvenlik kamerasıyla biz yavrularımıza ve velilerine hizmet ediyoruz. Çankırı Belediyesi olarak bu işi çok önemsiyoruz ve bu konu da çok hassasız. Şuanda içerisinde bulunduğumuz Barış Manço Çocuk Parkı’nda 8 adet güvenlik kameramız bulunmaktadır” şeklinde konuştu.

        Konuşmasını sürdüren Dinç, “Dolayısıyla Çankırı’daki parklarda yavrularımız rahatça güle oyna vakitlerini geçirebilmekteler. Annelerimizde Çankırı'daki parklara da yavrularını gönül rahatlığı içerisinde hiçbir endişe taşımadan hiçbir sıkıntıya girmeden çok rahat bir şekilde gönderebilirler yavrularımızdan endişe duymasınlar” ifadelerine yer verdi.

        2 çocuk annesi Sümeyye Çulha, “Çocuklarımın çocukluklarını özgürce yaşamasını istiyorum. Ne yazık ki çağımızda buna her zaman olanak tanınmıyor. İyi ki parklarımızda güvenlik kamerası oldu. Bir anne olarak içim çok rahat bir şekilde güvenilir bir şekilde çocuklarımı özgür bırakabileceğim” şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çankırı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çankırı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Çankırı İlçeleri
        Tüm Çankırı Haberleri
         Çankırı

        Çankırı

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa