Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Harran Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (HARÜSEM) Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Şanlıurfa İşKur İl Müdürlüğü işbirliğiyle mahkumlara yönelik "Hasta ve Yaşlı Refakatçiliği" kursu protokolü imzalandı

        Şanlıurfa Valiliği ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından finanse edilen "Hasta ve Yaşlı Refakatçiliği" eğitim programı için düzenlenen protokol, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan ve İşKur İl Müdürü Lezgin Özmen tarafından imzalandı. İmza töreninde konuşan Başsavcı Sadi Doğan, Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce yürütülen Gelecekte Ben de Varım Projesi kapsamında Hasta ve Yaşlı Refakatçiliği kursu işbirliğine ilişkin protokol imzaladıklarını söyleyerek, 20 denetimli serbestlik yükümlüsünün katılacağı bir eğitim kursu düzenlediklerini söyledi. Daha sonra söz alan Rektör Prof.Dr. Ramazan Taşaltın, bu kursun önemli olduğunu söyleyerek, “Öncelikle mahkumun kendisinin rehabilite edilip topluma kazandırılması lazım. Toplamda 305 saat olarak verilecek eğitim sayesinde hem bu mahkumlarımız topluma kazandırılmış olacaklar. Hem de birer meslek sahibi olacaklar” dedi. İşKur olarak kendilerinin de işin bir ucundan tutarak bu eğitime destek verdiklerini söyleyen İş Kur Müdürü Lezgin Özmen, kurs süresince eğitim programına katılan kursiyerlere İş Kur tarafından harçlıklarının ödeneceğini söyledi.

        İmza töreninden sonra, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, İş Kur İl Müdürü Lezgin Özmen, HARÜSEM Müdürü Doç.Dr.Celal Ağan, Denetimli Serbestlik Müdürü Ali Güçtekin ve beraberindeki heyetle, Harran Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinde kursa katılan mahkumları ziyaret ederek onlarla bir süre sohbet etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Şanlıurfa İlçeleri
        Tüm Şanlıurfa Haberleri
         Şanlıurfa

        Şanlıurfa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa