Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından ”Otizm Farkındalık Ayı” dolayısıyla otizmli çocuklara yönelik etkinlik düzenlendi.

        Birleşmiş Milletler tarafından bütün dünyada otizm farkındalık ayı olarak belirlenen ve nisan ayı boyunca çeşitli etkinliklerin organize edildiği ay kapsamında, HKÜ Özel Eğitim Bölümü öğrencileri, otizmli çocuklar ve aileler otizme dikkat çekti. HKÜ Özel Eğitim ve Uygulama Merkezinde gerçekleşen etkinliğin açılış konuşmasını yapan HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, “Bu proje başlayalı iki yıl oldu. Benim çok ciddi bir hedefim ve idealim vardı. Sadece derslere girmekle üniversiteli olunmaz ilkesi ile araştırma geliştirme yapan, toplumla bütünleşmiş bir üniversite olmaktı. Bunu da en etkili uygulayabileceğimiz Eğitim Fakültesiydi. Burada özel eğitimden faydalanan çok öğrencimiz var. Onlar için bir umut olduk. Bütün mesele bunu bir çekirdek kabul edip büyütmek. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. "Engelsiz kent Gaziantep’i oluştururken biz otizm dostu Gaziantep olarak yola çıktık" diyen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Serdar Tolay, “Hasan Kalyoncu Üniversitesinin büyük katkılarıyla bunu yerine getirebiliyoruz. Bu açığı kapatan üniversitemize çok teşekkür ederim. Nisan ayı sadece farkındalık günü. Bizler zaten farkındayız. Tek amacımız farkında olmayanlara fark ettirmek. Buna vesile olan herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

        Erken ve özel eğitimin işbirliği olan bir süreç olduğunu ifade eden HKÜ Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Nilay Kayhan ise, “Bizim tek gayemiz Hasan Kalyoncu Üniversitesi Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümünden bilimsel temelli dayanakları olan, nitelikli uygulamalarla isminden söz ettiren, yerel yönetimler ve işbirliği ile sivil toplum kuruluşlarıyla öncü öğretmen adayları yetiştirmektir” ifadelerini kullandı.

        Renkli görüntüler yaşandı

        HKÜ ve Gaziantep Büyükşehir Belediye tarafından hayata geçirilen, özel gereksinimleri olan çocukların erken eğitimden yararlanmaları, gelecekteki akademik ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesi, erken özel eğitim ile ileri ki eğitim yaşamlarına hazır hale getirilmelerinin hedeflendiği Gaziantep Özel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinde organize edilen etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

        Açılış konuşmalarının ardından HKÜ Özel Eğitim Bölümü öğrencilerinin işaret dili gösterisi yer aldı. Katılımcılarla pasta kesilmesi ile başlayan etkinlikte, müzik eşliğinde otistik çocuklarla baskı boyama ile çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Ardından çocuklar yine müzik eşliğinde hareketler yaparak oyun oynadı. Bununla birlikte günün anlamına yönelik; otizmli çocuklar, aileleri ve katılımcılar mavi balon uçurarak farkındalık oluşturdu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Gaziantep İlçeleri
        Tüm Gaziantep Haberleri
         Gaziantep

        Gaziantep

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa