Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nın sokak hayvanları konusundaki hassas çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

        Altıeylül ve İvrindi ilçelerinde bulunan sokak hayvanları geçici bakımevlerinde rehabilite edilen sokak hayvanlarını sahiplendirme konusunda büyük gayret gösteren Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler; 24 saat süresince barınaktaki hayvanların tüm bakımlarıyla yakından ilgileniyor. 2018 Ocak ayından bu yana 986 rehabilitasyon ve 6 bin 100 sokak hayvanının tedavisinin gerçekleştiği bakımevleri faaliyetlerinin yanında, hayvan sevgisinin artırılarak sokak hayvanlarının şartlarının iyileştirilmesi, gerekli hassasiyetin genç yaşlarda insanlarımıza kazandırılması ve sahipsiz hayvanların yuvalandırılması çalışmaları kurumun öncelikli faaliyetleri olarak yer alıyor. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nun talimatları doğrultusunda bakımevlerinde çalışmaların hız kesmeden, hassasiyetle sürdürüldüğünü belirten Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Mustafa Yılmaz, sokak hayvanlarının sağlıklı yaşam hakkına sahip olduğunu, sağlık ve refah içinde bulunacakları yerin, yine bir insanın sıcak yuvası olduğunu belirterek insanlara eşlik ve arkadaşlık eden, hatta rehber ve yardımcı olarak hayatımızda yeri bulunan dostlarımızı Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevlerinden sahiplenme çağrısında bulundu. Daire Başkanı Mustafa Yılmaz, hayvan sahiplenmek isteyen vatandaşların öncelikle yakınlarındaki bakımevleri ve hayvan severlerle görüşüp tüm seçenekleri gözden geçirip, kendilerine en uygun hayvanı sahiplenmeleri, evlerine aldıkları fakat bakamayacaklarını düşündükleri hayvanları sokağa bırakmamaları, hayvanların sahip olduğu haklar hakkında bilgi edinmeleri gerektiğini söyledi. Çevredeki sokak hayvanlarının kısırlaştırma, aşılama ve tedavi faaliyetlerinde görevlilere destek vermeleri konularında dikkatli olmaları hususlarına dikkati çeken Başkan Yılmaz, vatandaşların bu şekilde sorunların çözümüne katkı sağlayacağını ifade etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Balıkesir İlçeleri
        Tüm Balıkesir Haberleri
         Balıkesir

        Balıkesir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa