Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Antalya Büyükşehir Belediyesi, Aksu ilçesi’nde 35 milyon TL’lik alt yapı çalışması başlattı.

        Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, ilçelerin alt yapı sorunlarını çözmeye devam ediyor. Geçtiğimiz ay Aksu’da ASAT isale hattının temelini atan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Aksu’daki Macun Deresi’nin koku sorununu ortadan kaldıracaklarının sözünü vermişti. ASAT Genel Müdürlüğü Aksu’nun kanalizasyon sorununa kalıcı çözüm bulmak amacıyla hayata geçirilen ve 2 etaptan oluşan alt yapı projesine başladı.

        İlk etap temmuzda bitecek

        Aksu ilçesi, Macun Mahallesi’nde 10 bin metrelik kanalizasyon şebeke hattının yapılması ile projenin 1. etabı tamamlanmış olacak. Kanalizasyon şebekesinin bu yaz hizmete girmesi planlanıyor. Projenin ikinci etabı kapsamında ise Macun ve Barbaros mahallelerinde tamamı 15 bin metrelik kolektör ve şebeke hattı inşa edilmesi yer alıyor. İki etap halinde projelendirilen kanalizasyon hatlarının maliyeti 18 milyon TL.

        Yağmur suyu tahliye sorunu da bitecek

        Aksu’da kanalizasyon ile eş zamanlı olarak yağmur suyu tahliyesi için de yeni bir proje hayata geçiriliyor. Yaza kadar bitirilmesi ön görülen yağmur suyu çalışmaları ile Macun Deresi’ne kapalı betonarme kutu menfezler inşa ediliyor. 2015 yılında projenin ilk etabı tamamlanmıştı. Projenin devamında 810 metre uzunluğunda olacak kapalı menfez hat ile yağmur suyu tahliyesi sağlanacak. 17 milyon TL maliyeti ile bu proje ile aynı zamanda çevre sağlığı açısından önemli bir sorun da tarihe karışacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa