Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin’deki işsizlik oranının Türkiye ortalamasının iki buçuk katı olduğunu belirterek,"1964'lü yıllarda Tarsus’un nüfusu 32 bin, Mersin’in nüfusu 28 bindi. Şimdi aradan 54 sene geçmiş ve 54 senede Mersin merkezin nüfusu 1 milyonu bulmuş. 3540 katına çıkmış” dedi.

        Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı ziyaret etti.

        “Bizim gönlümüz rahat”

        Ziyarette kentle ilgili bilgi veren Kocamaz, Mersin’in hem kent anlamında hem de Büyükşehir Belediyesinin yoğunluğu anlamında çok hareketli bir şehir olduğunu belirterek, "Mersin, belediye hizmeti olarak yoğun ve kent olarak da zaten çok hareketli bir yer. Geçmişten bu yana da böyleydi, şimdi de son viraja dönüldü. Herkes arzı endam etmeye başladı. Belediyecilik gerçekten adamın ömründen ömür söken bir şey. Burada bir vebal de taşıyorsunuz. 2 milyona yakın insanın vebali sizin boynunuzda. Ama biz diyoruz ki, terazinin kefesini doldurduysak, bizim mücadelemiz ağır basıyorsa gerisi önemli değil. Onu yaptığımız için gönlümüz rahat” diye konuştu.

        “54 senede Mersin merkezin nüfusu 3540 katına çıkmış”

        Mersin’deki işsizlik oranının Türkiye ortalamasının iki buçuk katı olduğundan bahseden Kocamaz, “Mersin’deki işsizlik oranı Türkiye ortalamasının iki, iki buçuk katı. Bunları lafla, söylemle azaltırsak kendi kendimizi kandırmış oluruz. Mersin’in nüfusu son 4050 yılda 30 katına çıktı. Ben 1964’lü yıllarda ilkokul 4. sınıftım. O zaman coğrafya kitabında bir de bizde ezber önemliydi. Bütün illerin, ilçelerin nüfuslarını o dönem ezberlemiştik. Tarsus’un nüfusu 32 bin, Mersin’in nüfusu 28 bindi. Şimdi aradan 54 sene geçmiş ve 54 senede Mersin merkezin nüfusu 1 milyonu bulmuş. 3540 katına çıkmış” ifadelerini kullandı.

        “Belediyecilikte kim popülizm yapıyorsa kente ihanet eder”

        Parti üyelerinin Mersin’deki trafik problemi hakkındaki sorularını yanıtlayan Başkan Kocamaz, “Trafik sorunu bir gecede çözülecek bir şey değil. Bin 440 tane dolmuş dolaşıyor burada. Şimdi ben diyorum ki, gelin bunu azaltalım. Yanaşmıyorlar ve biz kötü oluyoruz böyle söyleyince. Belediyecilikte kim popülizm yapıyorsa kente ihanet eder” şeklinde konuştu.

        “İslam alemi kendi değerlerine sahip çıkabilseydi başına bular gelmezdi”

        İslam dünyasında yaşanan gelişmeleri değerlendiren Başkan Kocamaz, şöyle devam etti; "Arap ülkelerinde, İran’da, Irak’ta, Suriye’de oynanan oyunların tamamı Türkiye’nin üzerine. Çünkü zaten İslam alemi perişan. İslam alemi kendi değerlerine sahip çıkabilseydi başına bular gelmezdi. Dikkat ederseniz sanki bir domino taşı gibi, Afrika’nın en batısından domino taşına bir dokundular, hepsi yıkıldı ve Türkiye’nin sınırına geldi. Türkiye’nin burada olağan hallerden daha farklı bir tutum içine girmesi hasıl oldu.”

        Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal da Türkiye siyaseti, parlamentodaki partiler, Cumhurbaşkanlığı sistemi, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri, terörle mücadele, dış politika, 15 Temmuz süreci ve ülke gündemi hakkındaki görüşlerini belirtti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mersin İlçeleri
        Tüm Mersin Haberleri
         Mersin

        Mersin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa