Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kayseri Final Okulları öğrencileri 67 ve 8 Nisan tarihlerinde Hollanda’nın Haarlem şehrinde yapılan HMUN 2018 (Haarlem Model United Nations 2018 ) konferansına katıldılar ve sertifikalarını aldılar.

        Konferansa Türkiye’nin yanı sıra Avusturya, Azerbaycan, Fransa, Almanya, İtalya, Ürdün, Kazakistan, Hollanda, Norveç, İspanya ve İsveç olmak üzere 12 ülkeden 500 öğrenci katıldı.

        Delegeler 11 farklı komitede görüşlerini sunup, bildiriler yayınlayarak fikir alışverişinde bulundular. 16 misafir konuşmacı da sunumlarıyla konferansa renk kattılar.

        Haarlem Model United Nations 2018 konferansıyla ilgili açıklamada bulunan Kayseri Final Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Karataş, “Kurum olarak bu tür ciddi uluslararası organizasyonları hem öğrencilerimiz hemde Milli Eğitimimiz adına çok önemsiyoruz. Önümüzdeki yıllarda katılmaya ve katkı sunmaya devam edeceğiz” dedi.

        Her yıl 2 yurtdışı ve 2 kez de yurtiçi MUN projelerine katılmayı hedeflediklerini ifade eden Karataş, “2021 ve 22 Nisan’da Adana’da gerçekleşecek olan FİMUN konferansına da 10 öğrencimizle katılacağız, buradan da başarıyla döneceğimizi ümit ediyoruz” diye konuştu.

        Karataş, “Gerek MUN projeleri gerekse yurt içi ve yurtdışı kültür gezileri ile öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin kültürel anlamda ve dilde daha da zenginleşmesini hedefliyoruz. Bu tür çalışmalar onların özgüveni yüksek, kendinden emin ve dünya vatandaşı olma yolunda yarışın neresinde olduklarını anlamalarına yardımcı olmaktadır. En az bir dili çok iyi bilmenin kendilerine ne kadar faydalı olacağını fark etmeleri açısından da bu tür organizasyonlara katılmaya devam edeceğiz” diye sözlerini tamamladı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kayseri İlçeleri
        Tüm Kayseri Haberleri
         Kayseri

        Kayseri

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa