Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Polis Teşkilatı’nın 173’üncü kuruluş yıl dönümü dolayısıyla emekli olan ve çalışan personeller için yemek programı düzenlendi.

        Bilecik Polisevi’nde düzenlenen programa; Bilecik Valisi Tahir Büyüakın, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Bilecik İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal ve personeller katıldı.

        Programda açılış konuşması yapan Bilecik İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, polisin meşru ve iradenin emrinde 7 gün 24 saat ülke içi ve dışında görev başında olduğunu belirterek, “Huzur ve güveni, vatandaşın can ve mal emniyetini, kanun hakimiyeti ve devlet otoritesini sağlamak gibi birçok önemli ve hayati görevi olan emniyet teşkilatı dün olduğu gibi bugün de bu görevini yerine getirmenin azim ve kararlılığını taşımaktadır. Gece gündüz demeden yaptığınız çalışmalarınızı takdirle karşılıyor, karşılıklı sevgi ve saygıya dayalı disiplinli profesyonel çalışma anlayışına sahip, meslek onurunu her şeyin üstünde tutan bir kadro ile çalışmanın gururu ve mutluluğunu yaşıyorum. Her zaman kanun tanımazların korkulu riyası, mazlumların sığınacağı bir liman olmaya devam edin. Milletimize layık olmayı yakın geçmişte nasıl ispatladıysak bundan sonra da yapabilecek güç, inanç ve kararlılığa sahibiz. Sizlere inanıyor ve güveniyoruz. Bizler bu teşkilatın mensupları olarak, etmiş olduğumuz yemine sadık kalarak, devletin ve aziz milletimizin birlik ve dirliğini sağlamak ve şer odaklarının kötü niyetlerini boşa çıkarmak için her türlü koşulda, cesaret, feragat ve fedakarlıkla canımız pahasına çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm mensuplarımıza bu şerefli ve zor görevlerinde başarılar temenni ediyorum” dedi.

        “Zorlukları aşarken geride birçok kahramanı bıraktık”

        Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, ülkenin önemli süreçlerden geçtiğini ve bu zorlukları aşarken de geride birçok kahramanı bıraktıklarını ifade ederek, “Ülke olarak çok önemli süreçlerden geçiyoruz ve bu coğrafyada yaşamanın hem gururunu yaşıyoruz hem de birtakım sıkıntılarını yaşıyoruz. Ama aynı zamanda köklü bir medeniyetin temsilcileri olmanın da aynı şekilde hem gururunu hem de zorluklarını yaşıyoruz. Bununla birlikte bizler millet olarak bu tür sıkıntılara karşı her zaman en güzel formüle sahip olmuşuz. O da el ele gönül gönüle vererek birlikte sevgi ve kardeşlik içerisinde yaşamayı bilmişiz ve bu zorlukları hep birlikte aşmışız. Ancak bu zorlukları aşarken geride birçok kahramanı bıraktık. Bu vatanın birliği, beraberliği ve bekası için gözlerini hiç kırpmadan canlarını feda eden birçok kahramanlar bırakıyoruz. Bizlerin bu kahramanlara ve şehitlerimize, gazilerimize göstermemiz gereken saygı ve devlet olarak, millet olarak yapmamız gereken çalışmalar, onların bizlere haklarını helal etmenin temelini taşıyor. İnşallah devlet ve millet olarak yaptığımız ve yapacağımız çalışmalarla kahraman şehit ve gazilerimizin bizlere karşı olan haklarını helal ettirebileceğimizi düşünüyorum. Ben bu vesileyle tüm bu vatan uğruna şehit olan polislerimizi, emniyet güçlerimizi ve askerlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum. Onların aile ve yakınlarına sağlık ve mutluluk içinde bir hayat diliyorum” şeklinde konuştu.

        “Cenabı Allah 173 değil, bin 173 yılları göstersin”

        Bilecik Valisi Tahir Büyükakın ise; “Polis Teşkilatımızın 173. yıl dönümü kutlu olsun. Cenabı Allah 173 değil, bin 173 yılları göstersin. Hayatımızda değerli günler vardır. Bu tür günler vesilesiyle sizlerle bir araya gelme imkanına sahip oluyoruz. Bugün vesilesiyle hiç olmazsa sizlerin yüzlerine ve gözlerinize bakarak sizlere teşekkür etmek istiyorum. Allah emeğinizi boşa çıkarmasın. Kamu personelleri içinde en zor koşullarda çalışanlar sizlersiniz. Polislik kutsal bir görevdir. Canını feda eden vatan evlatlarının mirasını da biz bu sayede sahipleniyoruz. Onlar olmasa bu ülkenin hayatta durması mümkün değil. Bu ülke için birileri canını feda etmese bu ülkede huzur içinde yaşamak mümkün değil” ifadelerine yer verdi.

        Konuşmaların ardından duaların edilmesiyle program sona erdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bilecik İlçeleri
        Tüm Bilecik Haberleri
         Bilecik

        Bilecik

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa