Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkiye'nin son 50 yıldaki fikir, sanat ve siyaset olaylarına tanık olan, birçok sivil toplum kuruluşunda emeği bulunan Rasim Cinisli, “Bir Devrin Hafızası” isimli konferansa katılmak üzere geldiği Atatürk Üniversitesinde Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’yı ziyaret etti.

        15 Temmuz Milli İrade Salonu'nda gerçekleşen ve Rektör Çomaklı ile Rasim Cinisli’nin birlikte katıldıkları konferansa ayrıca, Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Ünal Bingül, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Mustafa Çetin, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hüseyin Koçan ile akademisyen ve öğrenciler katıldı.

        Konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Rektör Çomaklı, yakın tarihin hafızası olan, Erzurum’u Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 2 dönem temsil etmiş Rasim Cinisli ile bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Çomaklı: “Erzurum gibi eski kültür ve bilim merkezlerinin arkasında manevî değerleri de görmekteyiz. İşte bunlardan biri de Türkiye'nin son elli yılındaki birçok sivil toplum kuruluşunda emeği bulunan fikir, siyaset ve sanat adamı Rasim Cinisli Beyefendi ve çalışmalarıdır” diyerek sözlerine başladı.

        Rektör Çomaklı: “Rasim Cinisli, Hem Yaşantısıyla Model Alınacak Örnek Bir İnsan Hem De Hatıratıyla Geleceğe Işık Tutacak Bir Gönül Adamıdır”

        Ömrü doğruları savunmak, doğru yaşamak için mücadeleyle geçmiş, bu uğurda bedel ödemiş örnek insanların, bizler için bulunmaz birer hazine olduklarını söyleyen Çomaklı: “Bir Devrin Hafızası Rasim Cinisli Beyefendi”, hem yaşantısıyla model alınacak örnek bir insan, hem de kaleme aldığı hatıratıyla geleceğe ışık tutacak bir gönül adamıdır. Her hâliyle bize, “Doğruyu eğriltemezsin.” diyen Cinisli, ülkemizin siyasî tarihinde çok önemli olan bir devrin tanığı, yapılan haksız ve hukuksuz uygulamalara karşı direnen millet ve memleket sevdalısı, bir aksiyon insanıdır.

        Rasim Cinisli’nin ilkelerinden taviz vermemesiyle ve son derece dürüst kişiliğiyle politika sahnesinde saygın bir yeri olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Çomaklı: “Yakın tarihimizde bizzat tanıklık ettiği önemli olayları, unutulan veya unutturulmak istenen gerçekleri içeren "Bir Devrin Hafızası"nı ülkemizin tarih arşivine bir kitap değerinde sunmuştur. Bu vesileyle kıymetli büyüğümüz, Rasim Cinisli’ye ziyaretlerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

        “Bir Milletin En Önemli Varlığı Gençliktir”

        Konuşmasını yapmak üzere kürsüdeki yerini alan Rasim Cinisli, kendi memleketinde gençlerle bir araya gelmekten dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi. Dünya görüşünün okul yıllarında başladığını dile getirerek konuşmasına başlayan Cinisli: “2 dönem milletvekilliğini yaptığım Demokrat Parti, Türkiye'ye demokrasiyi benimsetmiştir. Ekonomik anlamda büyük yatırımların yapıldığı ve meyvelerinin alındığı bu dönemde Türkiye önemli eşikler atlamış, ciddi mesafeler katetmiştir ama ülkemizin gelişmesini istemeyen mihraklar bunların önüne geçmek için 27 Mayıs Darbesi'ni gerçekleştirdi.'' şeklinde konuştu.

        Türkiye’nin demokrasi tecrübesini uzun yıllar muhafaza etmesi gerektiğini vurgulayan Cinisli: “Ali Fuat Başgil, Mümtaz Turhan ve Nurettin Topçu gibi âlimlerin dizinin dibinde oturup ilim ve terbiye öğrendim. Bugünkü ortamda gençlerin tekrardan ilim ve terbiye düsturuna dönmesi gerekiyor.” dedi. Ayrıca Cinisli, kıymetli Erzurumlulara olan vefa borcunu ödeyebilmek için “Bir Devrin Hafızası” isimli bir hatıra kitabı yazdığını ifade etti.

        Konuşmasının sonunda gençlere tavsiyelerde bulunan Rasim Cinisli: “Genç insan, gelecek demektir. Bir milletin en önemli varlığı gençliktir. Bu nedenle herkesin gözü gençlerin üzerindedir. Ailenizin ve ülkenizin isteklerine cevap verebilmek için donanımlı olmanız gerekmektedir.” diyerek sözlerini tamamladı.

        Program, plaket takdimiyle son buldu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Erzurum İlçeleri
        Tüm Erzurum Haberleri
         Erzurum

        Erzurum

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa