Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Osmaniye’nin Kadirli ilçesine bağlı Aydınlar Köyü'nde bulunan ilk ve ortaokula müdür olarak atanan 22 yıllık öğretmen Ayşe Kargıoğlu, köy okuluna kendi maddi birikimini de harcayarak yaptığı projelerle bölgede örnek gösterilen okul haline getirdi.

        Aydınlar Köyü'nde aynı bina içinde bulunan Şehit Suat Petek Helvacı İlkokulu ve Aydınlar Ortaokuluna geçtiğimiz yıl okul müdürü olarak atanan Ayşe Kargıoğlu, prefabrik olan okulun fiziki şartlarını düzeltmek için kendi maddi birikimini de kullanarak kolları sıvadı. Önce geri dönüşüm bahçesi projesi adı altında başlattığı uygulamada okul bahçesinde çocukların hem oyun oynayabileceği hem de görsel açıdan okula renk katan alanlar oluşturdu. Okul koridorlarını ise çiçeklerle süslediği okul koridorlarının birine botanik sokak, teneffüste ve boş zamanlarda öğrencilerin satranç ve zeka oyunları oynanması için oluşturduğu koridora kültür sokak, matematik terimlerini ve formüllerini görsel olarak duvara ve yere döşediği koridora ise matematik sokağı adı veren okul müdürü, okula kurduğu içerisinde 2 bin kitap bulunan okul kütüphanesiyle de köy okulunu bölgedeki örnek gösterilen okullar arasına sokmayı başardı.

        Tüm bunları yaparken kendi maddi birikiminden kullanan Ayşe Kargıoğlu, “Öğrencilere çevre bilincini kazandırmak için geri dönüşüm parkı oluşturduk. Eski otomobil jantları, soba boruları, giyilmeyen kıyafetler kullandık. Okulumuzun görselliğini daha güzel haline getirdik. Amacımız okulumuzu geliştirmek, okulumuzu güzelleştirmek. Her şeyden önce de öğrencilerimizin her alanda kendini geliştirmesini sağlamak. Bunları tabii ki tek başıma yapmadım. Okulumuzdaki tüm idareci arkadaşlarıma, öğretmenlerime ve öğrencilerime çok teşekkür ediyorum. Şimdilerde bölgede hatırı sayılır okullar arasına girmeyi başardık” dedi

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Osmaniye haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Osmaniye Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Osmaniye İlçeleri
        Tüm Osmaniye Haberleri
         Osmaniye

        Osmaniye

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa