Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Abdülkadir Karavil Grup Başkanı ve Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekili Abdülkadir Karavil, Ergani ilçesine bir organize sanayi bölgesi kurulması amacıyla çalışmalar yapılacağını belirtti.

        Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanlığı’na Sarı Liste’den aday olan Karavil, Ergani ilçesinde tanıtım toplantısı düzenledi. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı tanıtım toplantısında konuşan Karavil, Ergani’nin giderek büyüdüğünü ve bir il kadar nüfusa sahip olduğunu kaydetti. İlçede bir organize sanayi bölgesi kurulmasını planladıklarını belirten Karavil, DTSO seçimini kazanmaları halinde bu konudaki çalışmaları yoğunlaştıracaklarını ifade etti.

        Ergani’de inanç turizmi

        Karavil, Yunus Peygamber tarafından kurulduğu rivayet edilen Ergani’nin de Diyarbakır kadar eski bir yerleşim yeri olduğunu ve kuruluş tarihinin tam olarak bilinmediğini söyledi. Kültür turizminin yanı sıra inanç turizmi açısından da sahip olduğu tarihi varlıkların bugüne kadar yeterince tanıtılmadığını anlatan Karavil, bu potansiyelin çok iyi bir tanıtımla en kısa sürede öne çıkarılması gerektiğini kaydetti. Karavil, ‘”Ergani ilçemiz de inanç turizmi potansiyeline sahiptir. Enüş Peygamberin türbesi, Zülkifl Peygamber Dağı ve makamı, tarihi Ulu Cami, Meryem Ana Kilisesi bu ilçemizde yer almaktadır. Anadolu’nun en eski mağara yerleşimi olan Hilar Mağarası Ergani ilçemizde bulunmaktadır. İnsanların avcılık ve toplayıcılıktan yerleşik düzene geçtiği, ilk tarımın yapıldığı ve hayvanların ilk evcilleştirildiği yer olan 10 bin yıllık Çayönü antik kenti burada yer almaktadır. Ayrıca Çermik ilçemizdeki kaplıcalar sağlık turizmi açısından değerlendirilmelidir. Ergani ilçemizin sahip olduğu, gerek kültür ve gerekse inanç turizmi ilgili bu potansiyelini çok iyi bir tanıtımda öne çıkarmalıyız. İyi bir tanıtım yaparsak, buralar yerli ve yabancı turist akınına uğrar” dedi.

        Karavil, istihdama büyük katkı sağladığı için turizm, tarımın sanayileştirilmesi ve tekstilin geliştirilmesini önemsediklerini bildirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Diyarbakır İlçeleri
        Tüm Diyarbakır Haberleri
         Diyarbakır

        Diyarbakır

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa