Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Muş'un Malazgirt ilçesindeki Mesleki ve Teknik Anadolu (Sağlık) Lisesinde eğitim öğretim görürken yurtdışına çıkan öğrenciler, dönüşte Malazgirt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Soner Kırlı’yı makamında ziyaret ettiler.

        Malazgirt Mesleki ve Teknik Anadolu (Sağlık) Lisesi Müdürü Dinçer İbek, 2 öğretmen ve 8 öğrenci, ‘Erasmus’ projesi kapsamında gittikleri Portekiz’in Barcelos şehrinde yaşadıkları deneyimleri paylaşmak üzere Malazgirt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Soner Kırlı’yı makamında ziyaret ettiler. Tarihi, coğrafi ve kültürel zenginliklere sahip yerlerin gezilmesinin deneyim kazanma anlamında oldukça önemli olduğuna vurgu yapan Kaymakam Soner Kırlı, “Yapılan bu tür programlar sayesinde öğrencilerimiz kendi alanlarıyla ilgili gerek ülkemizdeki ve gerekse Avrupa’daki gelişmeleri mukayese etme fırsatı bulabiliyorlar. Bu açıdan bu tür organizasyonların devamlı olması, öğrencilerimiz açısından yarar sağlayacaktır” dedi.

        Geziden dönen öğrencilere nasihatlerde de bulunan Kaymakam Kırlı, “Öğrencilerimiz gerek günlük hayatlarında ve gerekse gittikleri bu tür gezilerde günlük tutarak deneyimlerini kayıt altına almaları oldukça önem arz etmektedir. Örneğin günümüzdeki birçok şeyin geçmişte nasıl olduğunu öğrenmek için Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesinden faydalanıyoruz. Bu nedenle bizim bugün deftere işleyeceğimiz bazı bilgiler, ileride çok önemli bir kaynak olabilir. Bu nedenle gittiğimiz yerlerde gezi notları tutmamız yararımıza olacaktır” şeklinde konuştu.

        Malazgirt Mesleki ve Teknik Anadolu (Sağlık) Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri tarafından Kaymakam Kırlı’ya yurt dışından getirilen hediye takdim edildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muş İlçeleri
        Tüm Muş Haberleri
         Muş

        Muş

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa