Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve yurt genelindeki mesleki teknik liselerince sürdürülen “Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor" projesi kapsamında, ilçe halkının ‘Endüstri Meslek Lisesi’ olarak anımsadığı Şehit Abdullah Tayyip Olçok Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri yoksul bir aileye anlamlı bir destekte bulundu.

        Bu kapsamda; ilçenin yoksul bir mahallesinden daha önce belirlenen engelli eşi ile birlikte yaşayan Makbule İlgün adlı bir kadının evindeki elektrik sistemi kablolarını yenileyen öğrenciler, Öğretmenleri Halil Cici ile birlikte evin kötü durumdaki bölümlerinde de onarım ve tadilatlar yaptı.

        Yapılan çalışmanın ardından evi ziyaret eden Okul Müdürü Nadir Çağıl, muhabirimize yaptığı açıklamada; Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yurt genelindeki meslek liselerinde başlattığı projeden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

        Projenin ülke genelinde meslek liselerinin tanıtımına katkı sağlayacağını inandığını belirten Müdür Çağıl, “Bugün bu evde okulumuzun Elektrik Bölümü öğrencilerimiz tarafından güzel bir çalışma hayata geçirildi. Öğrencilerimiz proje kapsamında ekonomik olumsuzluklarla boğuşan evin sahibi Makbule hanıma güzel bir jest yaptılar. İnşallah bundan sonraki çalışmalarımızda da okulumuzun Makine, Mobilya, Bilişim ve Metal bölümü öğrencilerimizle de benzeri çalışmaları ilçemizdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Balıkesir İlçeleri
        Tüm Balıkesir Haberleri
         Balıkesir

        Balıkesir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa