Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Senaryosunu Burak Akyol'un yazdığı ve yapımcılığını Salih Aksu ile Neslihan Boz'un üstlendiği, milli yapım silahların kullanılacağı 'Meteler' isimli sinema filminin çekimlerine yarın başlanacak.

        Çekimler öncesi İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu'nda filmin tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıda ilk olarak filmin konusu hakkında bilgiler veren Basın Danışmanı Can Çağatay Yetik, filmde Türk askerinin kahramanlıklarının anlatılacağını söyledi. Yetik, "Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz ciddi ve büyük bir beka mücadelesi içerisindedir. Bu mücadele içerisinde bizler de Cumhurbaşkanımızın liderliğinde aziz milletimizin, kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, askerimizin, polisimizin her daim yanındayız. Bizler, en iyi bildiğimiz işle sanatımızla, sinemamızla bu mücadeleye destek veriyoruz. Bizim en büyük silahımız sanatımız, yaptığımız sinemamız olacak. İnşallah çok yakın bir zaman diliminde vatandaşlarımızla, asil milletimizle vizyonda buluşturmayı hedeflediğimiz ‘Meteler’ sinema filmimiz şanlı Türk askerimizin kahramanlıklarını anlatan bir sinema filmi. Bu filmin bir özelliği var, o da filmimiz hem çekim tekniği olarak hem de duygu bazında tüm izleyenleri bizatihi cephede Mehmetçiğimizle omuz omuzaymış gibi o duyguya ulaştıracak niteliktedir" dedi.

        Filmin senarist ve aynı zamanda yönetmenliğini yapan Burak Akyol ise, şimdiye kadar gerçek anlamda Mehmetçiğin anlatılamadığını, Meteler filmiyle izleyiciye askerin yanında mücadele verircesine bir duygu yaşatmaya çalışacaklarını söyledi. Akyol, "Komedi filmi çekebilirdik ama bizim bir derdimiz var. Bu derdimiz de şu an Afrin’de olsun, Şemdinli’de olsun, İdlib’de olsun Mehmetçiğimizin yanında nasıl olabiliriz? Filmimizi kaleme aldık ve çok şükür istediğimiz kıvama ulaştı, bitirdik ve tamamlayarak çekim aşamasına geldik. Filmimizi tamamladıktan sonra izleyiciye şunu yansıtmak istiyoruz. Hepimiz evimizde oturuyoruz, üzülerek haberlerde izliyoruz ‘bugün 3 şehidimiz var’ haberini. Gerçekten üzülüyoruz. Henüz hiçbir filmde Mehmetçiğimizin, askerimizin neler yaşadığını gerçekten anlatamadık. Bu şekilde yola çıkarak bir farkındalık yaratmak, gerçekten askerimiz orada neler yaşıyor bizzat askerin yanında mücadele verircesine o duyguyu bir nebze de olsa yaşatmaya çalışacağız. Belki bundan sonra biraz daha askerimize, ordumuza farkındalıkla beraber biraz daha sahip çıkabiliriz diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

        "Oyuncu arkadaşlarım operasyona çıkacakmış gibi hazırlandı"

        Filmin Yapımcısı Salih Aksu da çekimlere yarın başlanılacağını belirterek şöyle konuştu:

        "Filmin fikri şöyle çıktı; bir film yapacaktık komedi mi, macera mı veya başka bir şey mi yapalım diye düşünürken yaklaşık 3 aylık bir öne hazırlıktan sonra inşallah yarın çekimlerine başlayacağız. Yapım ekibi olarak gerçekten çok çalıştık, herkes bu işe gönlünü koydu. Özellikle oyuncu arkadaşlarım bu işe iş gözüyle değil de sanki yarın operasyona çıkacakmış gibi ailesinden ayrılıp vatanımızı temsil edecekmiş gibi hazırlandılar. İnşallah güzel bir iş çıkacak."

        Eski MKE temsilcisi Mehmet Demirel de toplantıda filmde kullanılacak milli üretim olan silahlar hakkında bilgiler verdi. Ayrıca Senarist Burak Akyol, Meteler filminin Eylül veya Ekim gibi vizyona girmesini planladıklarını kaydetti.

        Meteler filminin oyunculuklarını ise Gökhan Mumcu, Kerem Tanık, Mete Deran, Serhan Çeliker, Burak Akbulut, Cem Okyay, Nazım Atçı, Temmuz Gürkan Karaca ve Mert Temizci yapacak. Filmin tanıtım toplantısına İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş da katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kayseri İlçeleri
        Tüm Kayseri Haberleri
         Kayseri

        Kayseri

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa