Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 7 sanık hapis cezasına çarptırıldı.

        Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında KHK ile kapatılan Zonguldak Eğitimciler Derneği'ne yönelik yapılan operasyonda, kurucu başkan Yaşar Ş., başkan yardımcısı Ferhat A., kurucu üyeler Kadir B., Recep G., Mustafa A., Ertan T. ve Ersoy S. tutuklandı. Şüpheliler hakkında 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs', 'Türkiye Cumhuriyetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmaya engel olma', 'FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlarından dava açıldı. Zonguldak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada FETÖ/PDY üyesi öğretmenlerin, dernek kurarak örgüte öğrenci ve öğretmen kazandırmak için yaptığı çalışmalar ortaya çıkarıldı.

        Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini belirterek itirafçı olan Zonguldak Eğitimciler Derneği'nin kurucu üyesi Ferhat A., "Dernekten 2013 yaz aylarında istifa ettim. Ulaklık görevimi istifa ettikten sonra yapmaya başladım. 2015 yazına kadar bu görevi sürdürdüm. Öğretmen bilgilerini ulaştırdım. Örgüt imamının talimatı doğrultusunda ByLock'u oradaki diğer illerin ulaklarıyla telefonumuza indirdik. Zonguldak Eğitimciler Derneği, kendisinden olsun veya olmasın cemaatin tüm öğretmenlere ulaşmak için ihtiyaç duyduğu resmiyeti kendisine kazandırmıştır. Bana göre derneğin cemaat yönünden amacı kendisi gibi düşünmeyen öğretmenleri kendi bünyesine katabilmekti" dedi.

        “Örgüt öğrenci listesi çıkartılıyordu”

        Ortaokul ve lise öğrencilerinin, üniversite öğrencileriyle ders çalışma bahanesiyle örgüte katılımlarının sağlandığını ifade eden Ferhat A., “Dernek tarafından resmi yazıyla Milli Eğitim İl Müdürlüğünden alınan izin ile 'güzel günlük tutma' yarışması düzenlendi. Bu yöntemle hedef öğrenci kitlesi çıkarıldı. Okul idarecileri ile ilgili komisyon, cemaate mensup olmayan okul idarecileri ile tanışıp onlarla ilgilenmek amacıyla kurulan bir birimdir. Özel kurumlarla ilgili komisyon da o dönem özel kurumlarda çalışan idarecilere yönelik komisyondur" diye konuştu.

        Yargılama aşamasında itirafçı olan Ferhat A. ve diğer sanıklardan Ersoy S. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Geçen hafta görülen karar duruşmasında tutuklu sanıklar Kadir B. 11 yıl 3 ay, Yaşar Ş. 10 yıl, Recep G. 8 yıl 9 ay, Ertan T. 8 yıl 9 ay, Mustafa A. 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Tutuksuz sanıklar Ersoy S. 6 yıl 3 ay, etkinlik pişmanlık yasası hükümleri uygulanan itirafçı Ferhat A. ise 2 yıl 2 ay 7 gün hapis cezasına çarptırıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Zonguldak İlçeleri
        Tüm Zonguldak Haberleri
         Zonguldak

        Zonguldak

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa