Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım oda seçimiyle ilgili olarak,"Seçim bitmiştir, sonuçları ilimize ve iş dünyamıza hayırlı olsun. Odamızın ve Sivas'ımızın geleceği, TOBB'daki konumumuzu korumak ya da yükseltmek için tüm meclis üyelerimizi birlik olmaya, destek vermeye davet ediyorum." dedi.

        STSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, yeni seçilen meclis üyeleri ile bir araya geldi. Yıldırım, "1 Nisan'da yaptığımız organ seçimlerimiz, odamız mensuplarına ve Sivas iş dünyasına yakışır olgunlukta, en ufak bir olumsuzluk yaşanmadan tamamlanmıştır. Tüm mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Seçimlere yüzde 80,2'lik oran ile oda tarihimizde en fazla katılım sağlanmış, 69 kişiden oluşan meclisimizin yüzde 72'si yenilenmiştir. Öncelikle seçim sonuçlarının meclis ve meslek komite üyelerimize, ilimize ve iş dünyamıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." dedi.

        8'inci Meslek Gurubu seçimlerine yapılan itirazlar nedeniyle yönetim kurulu başkanlık seçimlerinin ertelenmesini değerlendiren Yıldırım,"Türkiye'de 176 odanın temsilciliğini yapan bir başkan olarak, kendi ilinde seçimleri tamamlayamamış konuma düşmemiz bizleri ziyadesiyle üzmüş, odamıza da büyük puan kaybettirmiştir. Bu duruma düşmemize neden olan 8'inci komite seçimlerinin iptal edilmesi için müracaat eden kişiye sormak istiyorum. Buradaki amaç ne? Bizimle ortak hareket eden 8'inci meslek grubu da dahil olmak üzere 41 kişiyle seçimleri kazanmış bulunmaktayız. Bir grubun seçimlerinin iptal edilmesi, genel sonuçları değiştirmeyeceğini bilinmesine rağmen, farklı ilişkiler kullanılarak, mahkemeden bu yönde karar çıkartılması kime ne fayda sağlayacaktır? Oysa ki bir grubun seçiminin yenileniyor olması diğer seçimleri de etkilememesi gerekir." diye konuştu.

        Birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulan bu dönemde herkesin hassas davranmasını beklediklerini ifade eden Yıldırım, "Seçilen meclis üyelerimizin, kişiliksiz, kimliksiz, gösterilmeye çalışılmasını hiçbir mensubumuza yakıştıramıyorum. Mensuplarımıza ve tüccarımıza büyük bir hakarettir. Bu girişimler hem odamıza, iş dünyamıza hem de çalışmalarımıza zaman kaybettirmektedir. Çünkü iş adamı kendisini kimin temsil edeceğini iyi bilir, duygularıyla değil mantığıyla hareket eder. Kimseden ne emir alır, ne de talimat alır. Göründüğü gibi olan, olduğu gibi görünen, özü sözü birdir." şeklinde konuştu.

        Sonuçlara göre seçimin sona erdiğini vurgulayan Yıldırım, "Her şeye rağmen bizlere düşen yaşadığımız bu olumsuz süreçte ve ayrışmadan bir an evvel kurtulup; önümüze bakarak, 69 meclis üyemizle birlikte Sivas'a neler yapabiliriz, odamızın itibarini ve temsil gücünü nasıl koruyabiliriz diye düşünmeliyiz. Onun içinde seçim sonuçlarını içimize sindirerek, sürecin tamamlandığını kabul edip, burada bulunmayan tüm arkadaşlarımızın da desteğiyle tek liste halinde bir yumruk gibi kenetlenmeliyiz. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ndeki konumumuzu korumak ya da yükseltmek için tüm meclis üyelerimizi odamızın ve Sivas'ımızın geleceği için birlik olmaya, destek vermeye davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

        Yıldırım, meclis üyelerin ortak kararı ile yeniden yönetim kurulu başkanlığına adaylığını açıkladı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sivas İlçeleri
        Tüm Sivas Haberleri
         Sivas

        Sivas

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa