Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Manisa merkez ve ilçelerinde öğrenim gören lise öğrencilerine tüm fakülte ve yüksekokullarını daha yakından tanıtmak ve doğru tercihler yapmalarına yardımcı olmak amacıyla Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen "8. MCBÜ Tanıtım Günleri", Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış töreni ile başladı.

        Törene Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, MCBÜ Rektörü Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, MCBÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bilal Gümüş, Prof. Dr. Muzaffer Tepekaya ve Prof. Dr. Birol Kovancılar, Manisa Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Muzaffer Şaşmaz, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, dekanlar, yüksekokul, enstitü ve meslek yüksekokulu müdürleri, öğretim üyeleri ve Manisa'daki liselerin 11. ve 12. sınıf öğrencileri ile öğretmenleri katıldı.

        Manisa Celal Bayar Üniversitesi tanıtım filminin gösteriminin ardından konuşan İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, “Her yıl yaklaşık 2 milyon civarında öğrencimiz üniversite sınavına katılıyor ve ülkemizin her şehrinde bulunan devlet veya vakıf üniversitelerimizden birini tercih ediyor. Üniversitelerimiz de kendilerine olan tercihleri daha yüksek tutmak için bunun gibi tanıtım etkinlikleri düzenliyor. Bilmediğiniz bir şehirde barınma, beslenme, ulaşım gibi birçok insani ihtiyacı karşılama konusunda karşısına çıkan zorluklar sonucunda, keşke kendi memleketimde okusaydım der. O yüzden bu tanıtımı çok önemsiyorum ve öğrencilerimizin dikkatle izleyeceklerini, doğru tercihlerde bulunacaklarını düşünüyorum” diye konuştu.

        Prof. Dr. A. Kemal Çelebi: “25. yılını dolduran Üniversitemiz, artık rüştünü ispat etmiştir.”

        MCBÜ Rektörü Prof. Dr. A. Kemal Çelebi ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Üniversitemiz rüştünü ispat etmiştir. İyi bir altyapısı, güçlü ve idealist bir akademik kadrosu vardır. Üniversitemiz öğrenci odaklı bir üniversitedir. Kendini sürekli geliştirmekte, yenilemekte ve büyümektedir. Sizleri böyle güzel bir şehirde, böyle nitelikli bir üniversitede ve ailenizin yanında olmanın kolaylığıyla eğitim almaya davet ediyorum. Hakkınızda en hayırlısı olsun; yolunuz açık, Allah yar ve yardımcınız olsun.”

        Vali Güvençer: “Manisa Celal Bayar Üniversitemiz ile gurur duyuyorum”

        Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, “Manisa Celal Bayar Üniversitemize saygı duyuyorum çünkü burası bir bilgi yuvası. Burada bilim insanları var, 55 bin genç insan var ve bu 55 bin genç insanla bilim üretiliyor. Ben Manisa Celal Bayar Üniversitesini meslek hayatım boyunca gözlemlediğim Türkiye üniversiteleri ve dünya üniversiteleri ile kıyaslıyorum. Üniversiteden her ayrılışımda, yeni kazanımlar elde etmenin mutluluğu ile sadece Manisa Celal Bayar Üniversitesinin bugüne kadar kat ettiği mesafeyle değil, geleceğe dair var ettiği ümit verici perspektifiyle de görüyor, Manisa Celal Bayar Üniversitemiz ile gurur duyuyorum. Size ait, şehrinize ait, Türk üniversiteleri arasında kıymetli ve özellikli bir yer sahibi olmaya başlamış Manisa Celal Bayar Üniversitesine tercihleriniz arasında yer verebilirsiniz. Sizler için öncelikle hayırlı olanı, gönlünüze göre olanı diliyor, hayat yolunda başarılar temenni ediyorum” diye konuştu.

        Yapılan konuşmaların ardından 8. MCBÜ Tanıtım Günleri’nin açılış kurdelesi kesilerek; fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarının tanıtım stantları gezildi.

        Lise öğrencileri; MCBÜ Soma MYO öğrencilerinin yaptıkları, yer altı madenlerinde tehlikeli olabilecek noktalarda metan ve karbonmonoksit ölçümlerini yaparak daha güvenli çalışmayı sağlayan ve İsveç’te düzenlenen Robot SM yarışmasında serbest kategoride 3. olan mobil gaz izleme robotunu, bilgisayardan aktardıkları resim ve yazıları ağaç üzerine yakarak işleyen lazer gravür makinesini; MCBÜ Turgutlu Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin yaptıkları üç boyutlu yazıcı ile diğer fakülte ve meslek yüksekokulların stantlarında yer alan, MCBÜ öğrencilerinin tasarladığı ürünleri ilgiyle izledi.

        MCBÜ Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri ile MCBÜ Halk Oyunları Ekibinin gösterileriyle renklenen tanıtım günleri Çarşamba akşamına kadar sürecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Manisa İlçeleri
        Tüm Manisa Haberleri
         Manisa

        Manisa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa