Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yenişehir Toplum Sağlığı Merkezi tarafından gerçekleştirilen Otizm Farkındalık Yürüyüşü yoğun bir katılım ile gerçekleşti.

        Toplum Sağlığı Merkezi Müdürlüğü önünden başlayan yürüyüş Atatürk anıtına kadar devam etti. Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu, Garnizon Komutanı Albay Hakan Cirit, Belediye Başkanı Süleyman Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz, Toplum Sağlığı Merkezi sorumlu hekimi Dr. Mehmet Kavak, öğrenciler, otizimli çocuklar ve ailelerin katıldığı yürüyüş büyük beğeni aldı. Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Mehmet Kavak, amaçlarının otizme dikkat etmek olduğunu belirterek, "İnşallah bundan sonrada farklı etkinlikler yapacağız. Çünkü ülkemizde olduğu gibi ilçemizde de bir engelli gerçeği var. Bu gerçekleş yaşamamız lazım. Bu sebeple bu tür etkinliklerle bu gerçeğe hep birlikte dikkat çekmeliyiz" dedi.

        Otizm de erken teşhisin önemine de değinen Dr. Mehmet Kavak ise, "Erken teşhis erken tedavi demek. Bu sebeple ne kadar erken teşhis olursa eğitim o kadar kolay hale geliyor. Nitelikli özel eğitimi erken gören otistik çocukların gelişimi daha farklı oluyor" şeklinde konuştu.

        Bu arada otizm günü sebebiyle düzenlenen pankart yarışmasında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa