Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Muş'ta bu yıl beklenen kar yağışının gelmemesiyle çiftçiler nohut ekimine bir ay önceden başladılar.

        Muş'ta bu yıl kar yağışının beklenen seviyede olmaması bazı çiftçileri tereddüte düşürürken, bazı çiftçiler ise organik nohut ekimi yapmaya bir ay önceden başladı. Son yıllarda organik nohut üretimine ilgi gösteren çiftçiler, ürettikleri nohutları İzmir, İstanbul, Ankara ve Mersin'e gönderiyor. Kar yağmamasıyla ekimlere bir ay önceden başladıklarını ifade eden çiftçiler, yağmur yağışlarıyla mahsullerin daha iyi olacağına inandıklarını kaydettiler.

        Özdilek köyünde bu yıl 500 dönümlük alana nohut ekimi gerçekleştirdiğini ifade eden çiftçi Yunus Baytak, "Bu sene havaların güzel gitmesiyle kış mevsiminde kar yağışı olmaması sebebiyle ekinlere 2530 gün önceden başlamaktayız. Hava şartları şu anda çok güzel. Verimli bir şekilde ekim yaptık. Bu sene eğer mevsim normallerine göre yağmur yağışları olursa, mahsullerde geçen yıla göre yüzde 25, 30, 40 civarında artış olmasını öngörüyoruz. Bin 700 dönüm arazim var. Bu arazinin 500 dönümüne nohut ektim" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muş İlçeleri
        Tüm Muş Haberleri
         Muş

        Muş

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa