Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        – Muş’ta Türk Polis Teşkilatının 173. kuruluş yıldönümü törenlerle kutlandı.

        Kutlamalar ilk olarak Muş Valiliği önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Tören sonrasında Muş İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, beraberindeki heyet ile birlikte Vali Aziz Yıldırım’ı makamında ziyaret etti. Müdür Aktaş, 10 Nisan Türk Polis Teşkilatının 173. kuruluş yıldönümü dolayısıyla yapılan ziyaret ile ilgili Vali Yıldırım’a bilgi verdi. Aktaş’ın beraberindeki polislerin gününü kutlayan Vali Yıldırım, daha sonra onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

        Gerçekleştirilen ziyaret sonrasında Vali Aziz Yıldırım, beraberindeki heyet ile birlikte Türk Polis Teşkilatının 173. kuruluş yıldönümü ve Polis Haftası etkinlikleri kapsamında valilik tören alanında açılan sergiyi gezdi. Gezi kapsamında Vali Aziz Yıldırım’a; Belediye Başkanı Feyat Asya, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Şahin, kurum müdürleri, STK ve siyasi parti temsilcileri, emniyet personeli ile vatandaşlar eşlik etti. Serginin gezilmesi sonrasında buradaki etkinlikler, polis araçlarının geçişi ile sona erdi.

        Program, polisevinde düzenlenen yemek programı ile devam etti. Buradaki programda bir konuşma yapan Vali Aziz Yıldırım, Türk Polis Teşkilatının 173. kuruluş yıldönümünün hayırlara vesile olmasını dileyerek, “Tarih 10 Nisan 1845, Türk Polis Teşkilatının kuruluş yılı ve bugün 10 Nisan 2018. Aradan 173 yıl geçmiş. 173 yıl belki çok daha fazlasıyla bu teşkilata güç, tecrübe, kuvvet vermiştir. Polis teşkilatı belki sadece ilk kurulduğunda şehir içerisindeki asayişi temin etmek için, basit adli suçlarla uğraşmak için kurulmuştu. Ama bugün geldiği noktada 15 Temmuz’da gördüğümüz gibi vatan savunmasında veya Afrin’de yurdumuzu dışarıda hem temsil etme hem de oradaki zulme uğrayan insanları kurtarmak için de görev ifa etmektedir” şeklinde konuştu.

        Vali Yıldırım’ın konuşmaları sonrasında program, hazırlanan slayt gösteri ile devam etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muş İlçeleri
        Tüm Muş Haberleri
         Muş

        Muş

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa