Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 173. yılı Adıyaman'da, büyük bir coşkuyla kutladı.

        Emniyet Teşkilatının 173. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen 10 Nisan Polis Haftası etkinlikleri, Hükumet Konağı önündeki Atatürk anıtına çelenk sunumu ve Vali Nurullah Naci Kalkancı’yı ziyaretle başladı.

        İl Emniyet Müdürü Metin Alper, emniyet müdür yardımcıları ve şube müdürleri ile birlikte Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 173. Yıldönümü dolayısıyla Vali Nurullah Naci Kalkancı’yı makamında ziyaret ederek bir buket çiçek takdim edip, emniyet teşkilatına verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

        Emniyet teşkilatı mensuplarının ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Nurullah Naci Kalkancı, Türk Polis Teşkilatının 173. Yıldönümünü kutlayarak, “Emniyet teşkilatımız bizim gözbebeği bir kurumumuzdur. Ülkemizin dört bir yanında büyük bir özveriyle çalışan emniyet teşkilatı, gece gündüz demeden 24 saat görevlerinin başında milletimizin güvenliği ve huzuru için, kimi zaman canlarını ortaya koymak suretiyle çalışmalarını sürdürmektedir” dedi.

        Ziyaret sonrası 10 Nisan Polis Haftası etkinlikleri havanın yağışlı olması dolayısıyla Cumhuriyet Kapalı Spor Salonunda devam etti.

        Burada düzenlenen törene Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, Garnizon Komutanı Albay Davut Kulalar, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, vali yardımcıları, bazı kurum amirleri, siyasi parti başkanları, STK Temsilciler, vatandaşlar, öğrenciler, emniyet teşkilatı mensupları ve aileleri katıldı.

        Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan İl Emniyet Müdürü Metin Alper, “Vatandaşlarımız ve kamu kurum ve kuruluşlarımızla işbirliği ve uyum içerisinde Adıyaman’a çok güzel hizmetler yapmanın gayreti içerisindeyiz. Biz Adıyaman’a rahat etmeye değil, rahat ettirmeye geldik. Adıyaman’ı rahat ettirmek için de elimizden gelen her şeyi yapacağız, çünkü Adıyaman halkı vefakar ve kadirşinastır” şeklinde konuştu.

        Türk Polis Teşkilatının 173. Kuruluşu yıldönümünü kutlayan Vali Nurullah Naci Kalkancı ise, “Halkımızın huzur ve güvenliğini koruma, kanun ve nizam hakimiyetini sağlama, suç ve suçluyla mücadele görevlerini insan hak ve hürriyetleriyle hukukun üstünlüğü ilkelerine sıkı sıkıya bağlı olarak tam bir tarafsızlık ve kararlılıkla ifa ediyor. Devleti ve milleti uğruna gerektiğinde canlarını hiçe sayan polislerimiz, olayların aydınlatılıp faillerin yakalanmasında sergilediği üstün başarının yanı sıra terörle mücadele ve devletimizin bölünmez bütünlüğünü koruma hususunda da gösterdiği cesaret ve kahramanlıklarla milletimizin gönlünde taht kurmuştur. Bu uğurda canlarını ortaya koyarak çalışan tüm emniyet mensuplarımızı canı gönülden kutluyor, bu mücadelede yitirdiğimiz şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralanan gazilerimize acil şifalar diliyorum” diye konuştu.

        Konuşmaların ardından Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 173. yıldönümü dolayısıyla öğrenciler tarafından şiirler okunurken, Adıyaman Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından da Polis Marşı söylendi. Programda ayrıca, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Jimnastik ekibi tarafından da jimnastik gösterisi yapıldı.

        Yapılan gösterilerin ardından 10 Nisan Polis Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere Vali Nurullah Naci Kalkancı ve protokol üyeleri tarafından çeşitli hediyeler verildi.

        Program sonunda Vali Kalkancı ve davetliler tarafından Türk Polis Teşkilatının 173. Kuruluş Yıldönümü pastası kesildi.

        Tüm Yerel Haberler
        Adıyaman İlçeleri
        Tüm Adıyaman Haberleri
         Adıyaman

        Adıyaman

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa