Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Develi'de Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 173. Yılı münasebetiyle Develi Cumhuriyet Meydanında bir program düzenlendi.

        Programa Develi Kaymakamı Murat Duru, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Mardar, İlçe Emniyet Müdürü Serdar Çiftçi, Siyasi Parti Temsilcileri, STK Temsilcileri Muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Program Atatürk Anıtına Çelenk bırakılması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

        Develi Kaymakamı Murat Duru törende yaptığı konuşmasında, "Türk Devlet geleneğimizde polis teşkilatımız 173 yıllık bir geçmişle çok önemli bir yer işgal etmiştir. Her zaman polis teşkilatımız kendilerine yasalarla verilen görevleri yerine getirirken Cumhuriyete ve Demokrasiye yürekten inanmıştır. Teşkilatımızın milli ve ulusal hisleri tarif edilemeyecek kadar güçlü aynı zamanda İslam inanç ve kültür değerleriyle yoğrulmuş bir anlayışla halkımıza hizmet etmiş ve bundan sonra da inancımız odur ki sonsuza kadar aynı kararlılıkla Büyük Türk Milletine hizmet etmeye devam edecektir" dedi.

        Kaymakam Duru, "Polis Teşkilatımız bundan önce olduğu gibi bundan sonra da vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü korumadaki üstün başarısının yanında, vatandaşımız lehine Anayasa ve kanun hakimiyetini, devletin otoritesini sağlamak üzere kendisine verilen görevi, her türlü şartta büyük bir özveri ile yerine getirmiştir ve yerine getirmeye de devam edecektir" diyerek şunları söyledi:

        "Polisimiz, halkımızla bütünleşerek millet hizmetinde her zaman en önde olmuştur. Bundan dolayı da Türk Milletinin gönlünde taht kurmuştur. Polisimiz Halkımızın başta can ve mal güvenliğini, huzurunu ve esenliğini sağlamanın yanında her türlü hizmetine koşmaktadır. Teşkilatımız yasalarla kendilerine verilen görevi yerine getirirken, demokratik, laik, sosyal hukuk devleti kurallarına, insan haklarına saygıyı gözeterek gerektiğinde canını seve seve vermekten çekinmeyerek fedakârca halkına hizmet etmektedir. Fedakarca milletimize hizmet eden Türk Polis Teşkilatı mensuplarının 10 Nisan Polis Haftası kutlu ve mutlu olsun. Ayrıca huzurlu ve güvenli bir şehir olan Develimizin bu huzur ve güvenin sağlanmasında üstün gayret ve başarı ile görevlerini yerine getiren tüm polislerimizin polis haftasını kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüz olmak üzere bütün şehitlerimizin ve gazilerimizin manevi huzurlarında saygı ve sevgiyle eğilirken, bu haftanın ülkemize ve Büyük Türk Milletine esenlikler ve uğurlar getirmesin Yüce yaratandan niyaz ediyorum."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kayseri İlçeleri
        Tüm Kayseri Haberleri
         Kayseri

        Kayseri

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa