Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Edebi Hayat Okumaları” projesi sınavı başvuruda bulunan 7 bin 955 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl 2.’si düzenlenen “Edebi Hayat Okumaları” isimli kitap okuma projesinin sınavı yapıldı. Kocaeli’de öğrenim görmekte olan özel ve resmi tüm lise ve ortaokul öğrencilerine yönelik proje kapsamında, ortaöğretim öğrencileri Mustafa Ruhi Şirin’e ait eserleri, lise öğrencileri ise Sezai Karakoç’a ait eserleri okuyarak bu kitaplar üzerinden sınava tabi tutuldu.

        Sınava girmek için 7 bin 955 öğrenci başvuru yaptı. Sınav, 12 ilçede Milli Eğitim Müdürlüğü’nün belirlediği okullarda eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. 2 saat süren sınava katılan öğrencilere 120 soru yöneltildi. Sonuçların ilan edilmesi sonrası 25 Nisan Çarşamba günü saat yazar Mustafa Ruhi Şirin’in katılımıyla ödül töreni düzenlenecek.

        Edebi Hayat Okumaları isimli kitap okuma projesi ile öğrencilerde kitap sevgisi oluşması, öğrencilerin kitap okumaya özendirilmesi hedefleniyor. Kocaeli genelinden 279 ortaokul, 159 liseden 7 bin 955 öğrenci kitap okuma projesine katıldı. Proje öğrencilere Türkçe’yi doğru, güzel, etkili kullanma becerisini kazandırmak, kitap okumayı sevdirmek, öğrencilerin kelime dağarcığını zenginleştirmek, onlara güven duygusu kazandırmak, bilim ve sanat eğilimi sağlamak, milletlerin asıl kurtuluşunun kültürel zaferlerden geçtiğini kavratabilmek amacını taşıyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa