Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tüm İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜMİŞ) Genel Başkanı Mahmut Şahin, düzenlediği basın toplantısında işçilerin istedikleri sendikaya üye olabileceğini söyleyerek, “Hiçbir yetkili işi sendikalarına müdahale etmek gibi bir gaflete düşmesin” dedi.

        TÜMİŞ Genel Başkanı Mahmut Şahin, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Hiçbir sendikanın hükümetin sendikası olmadığını, işçilerin istediği sendikaya üye olabileceğini kaydeden Şahin, “Sizlerin aracılığıyla Türkiye’deki meşhur bir yalanı ifşa etmiştik. Mevcut sendikaların ve konfederasyonların kullandığı ‘Biz hükümetin sendikasıyız’ meşhur yalanı bizzat çalışma bakanımız tarafından da yalanlandı. ‘Böyle bir şey olmaz, çalışanlar istediği sendikaya üye olabilirler. Hükümetin sendikası diye bir sendika yok. Hükümetin böyle bir arka bahçesi yok, bu işçiye saygısızlıktır’ dendi” ifadelerini kullandı.

        Şahin, “Şu günlerde de şöyle bir olay var. Ocak, Şubat ve Mart ayı taşeron işçilerin kadroya geçiş süreci olduğu için bu dönemde bir muhatap olmadığından çalışanların toplu iş sözleşme yapma imkanı olmadı. Dolayısıyla bu 3 aylık bir kayıp söz konusu olacakken, hükümetimiz güzel bir çalışma yaptı ve bunu da çalışma bakanımız geçen günlerde ‘2017 yılından sendikalı olup da, toplu iş sözleşmesi bulunan çalışanlar, Ocak, Şubat ve Mart ayında da bundan istifade edecek. Toplu iş sözleşmesi yapılmamasına rağmen biz bunu kendimiz uzattık. Bu hakkı çalışanı vereceğiz’ dedi. Çalışanların üzerindeki taşeron baskısından dolayı sendika değişimi olmuyordu. Burada hem sendikaların baskısı hem de maalesef kurumların baskısıyla çalışanlar her an işten atılma tehdidiyle sendika değişikliği yapamıyordu. 1 Ocak’tan itibaren çalışanlara biz özgürlük geldi, artık devletin çalışanları olacakları için istedikleri sendikayı seçme hakkı elde ettiler. Şuanda sendikalarını değiştirdikleri için o önceki sendikacıların yine meşhur bir yalanı ortada dolaşıp duruyor. Şehir efsanesi haline geldi. ‘Bizden ayrılanlar sendikal haklarından faydalanamayacak’ diyorlar. 2017 yılında toplu iş sözleşmesi yapılıp da o toplu iş sözleşmesinden faydalanan çalışan Ocak, Şubat ve Mart ayında da hiçbir dilekçe vermeden bundan faydalanacak. Çalışma Bakanlığında bu isimlerin listesi mevcut. Orada hangi isimler varsa onlar bu aylardaki haklarından faydalanacak. ‘Bizden ayrılanlar sendikal haklarından yararlanamayacak’ yalanı sadece aidat kaygısıdır. Sendikalar 3 ayda alamadıkları aidattan dolayı bu kesintiyi alabilmek adına çalışanlar bu konuda rahat olsunlar. 2017 yılındaki sendikal haklarından olduğu gibi faydalanacaklar” ifadelerini kullandı.

        Yetkililerin işçi sendikalarına müdahale etmemesi gerektiğini kaydeden TÜMİŞ Genel Başkanı Şahin, sözlerini şöyle tamamladı:

        “Şuanda gerek belediyeler, kamu kuruluşları ve kamu kurumlarının yetkilileri işçi sendikalarına müdahale etmesinler, yönlendirme yapmasınlar. Oraları belediye başkanımı yoksa sendika başkanımı yönetiyor belli değil. Bu ayıptan bu ülkeyi kurtarsınlar. Orada sendikaların çiftliği yok, at koşturamazlar. Buna yetkililer fırsat vermemelidir. İşçi hangi sendikayı beğeniyorsa ona gider, beğenmiyorsa çıkar. Hiçbir kamu kurumu yetkilisi ve belediye yetkilileri işçi sendikalarına müdahale etmek gibi bir gaflete düşmesin.”

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kayseri İlçeleri
        Tüm Kayseri Haberleri
         Kayseri

        Kayseri

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa