Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mimarlar Odası Adana Şubesi üyeleri, Mimar Sinan'ın vefatının 430. yılında Mimar Sinan anıtına çelenk bırakıp saygı duruşunda bulundu. Şube Başkanı Ozan Tüzün, Süleymaniye ve Selimiye Camilerinin UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi'ne alındığını hatırlatarak Mimar Sinan’ın yapıtlarının üstün evrensel değer taşıdığını dünyanın kabul ettiğini belirtti.

        Mimar Sinan Anıtı'na çelenk bırakıp saygı duruşunda bulunduktan sonra çeşitli açıklamalarda bulunan Başkan Tüzün, bilim insanlarının, Mimar Sinan’ın yapıtlarını inceleyerek Osmanlı İmparatorluğu’nun ortaya koyduğu yüksek kültürü anlamaya çalışmakta olduğunu belirterek, “Mimar Sinan’ın iki görkemli yapıtı Süleymaniye ve Selimiye, UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi'ne alınmış ve bu mimarlığın ‘insanın kreatif dehasının başyapıtları’ olarak ‘üstün evrensel değer’ taşıdığı tüm dünya tarafından kabul görmüştür” ifadelerini kullandı.

        Mimar Sinan’ın mimarlığının yoktan var olmadığının altını çizen Başkan Tüzün, “Mimar Sinan, yaşadığı coğrafyayı ve mekanı incelemiş, irdelemiş, Ayasofya’yı anlamış ve onunla konuşmuştur. Süleymaniye Camii, Bizans’tan Osmanlı’ya yaşamsal sürekliliğin belki de en önemli göstergesidir; hem alabildiğine özgün bir tasarım hem de kültürler arası bir iletişimin öznesidir” diye konuştu.

        Mimar Sinan’ın yaptığı cami, medrese, hamam, han ve köprülerin her birinin ayrı ayrı geçmişten süzülerek gelen çok duyarlı bir kültürün ürünü ve farklı toplulukların yaptığı mimarlıkların bir bileşkesi olduğunu vurgulayan Tüzün, “Büyük usta Mimar Sinan’ı, kültürümüze ve uygarlık tarihine yapmış olduğu katkıları nedeniyle saygıyla anarken, başta karar vericiler olmak üzere herkesi çağdaş yaşama, demokrasiye ve onun mimarlık değerlerine sahip çıkmaya davet ediyoruz” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa