Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümünü yazılı bir açıklama ile kutladı.

        Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü kentte çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci de Urfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Ekinci mesajında, kurtuluşu için mücadele veren Urfa halkının Fransız işgalinden kurtulmak için tek yürek olup destansı bir zafere imza attığına vurgu yaptı. Fransız Ordusunu topyekun Urfa'dan temizleyen ecdadın torunları olmak ve Şanlı şehirde yaşamanın gururu içerisinde olduklarını belirten Ekinci, mesajının devamında, “Urfa’da başlatılan kurtuluş mücadelesinin kazanılması, diğer şehirlerde başlatılan milli hareketler için de esin kaynağı olmuştur. Urfa halkının kararlı tutumu ve vatan aşkıyla gösterdiği güçlü direniş üzerine, Fransız kuvvetleri, Urfa’yı terk etmek zorunda kalmışlar. Ecdadımız, bağımsızlık uğruna yapılan bu mücadele ile imkanın değil imanın ne kadar önemli olduğunu da tüm dünyaya göstermişti. Bizlere düşen ecdadımızın bizlere bıraktığı mirasa sahip çıkmaktır. Bu inanç ve kararlılıkla Urfa’mızın ve dolayısıyla ülkemizin kurtuluş gününü kutluyor, tüm gazi ve şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum” ifadelerine yer verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Şanlıurfa İlçeleri
        Tüm Şanlıurfa Haberleri
         Şanlıurfa

        Şanlıurfa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa