Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Zeytin Dalı Harekatı’nın 36. günü Afrin’de, içinde bulunduğu zırhlı araca füze isabet etmesi sonucu yaralanan Komando Uzman Çavuş Tayfun Türkmen “Canımız, kanımız bu vatana feda olsun. Türkiye bu operasyonu yapmasaydı hainlerin açtığı tünellerin bir ucu belki de Kozan’dan Kadirli’den çıkacaktı. Türkiye çok güçlü bir devlet” dedi.

        Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Afrin Gazisi Komando Uzman Çavuş Tayfun Türkmen’i Kozan’daki evinde ziyaret etti. Mehmetçiğin Afrin’de destan yazdığını belirten Başkan Çelikcan, “Yiğitlerimiz Zeytin Dalı Harekatı ile sınır ötesinde çok başarılı bir operasyona imza attı. Hiçbir sivilin burnu bile kanamadan 4 binin üzerinde terörist etkisiz hale getirildi. Vatan uğruna verilen bu mücadelede şehit düşen Mehmetçiğimize rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Bugün Afrin Gazimiz Tayfun Türkmen’i ziyaret ettik. Anlattıkları ile bizi gururlandırdı. Bu bayrak, bu vatan, bu millet, bu devlet uğruna şehitlik de, gazilik de büyük bir şereftir” diye konuştu.

        “Belki o tünellerin ucu Kozan’dan çıkacaktı”

        Başkan Çelikcan’ın ziyaretinden memnuniyet duyduğunu ifade eden Türkmen ise, “Nice şehitlerimizin kanları ile sulanan bu vatan toprağına bir bacağım feda olsun. Orada karşılaştığımız manzara çok çarpıcıydı. Teröristler o tünelleri arkalarında büyük bir güç, büyük bir destek olmadan asla kazamaz. Oradaki manzarayı, teröristlere verilen silahları ve desteği gördükten sonra devletimiz iyi ki bu operasyonu yapmış diyorum. Yoksa kim bilir o tünellerin ucu yarın bir gün belki Kozan’dan, belki Kadirli’den çıkacaktı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği ve kararlı duruşu ile Mehmetçik, vatanına göz diken hainlerin kökünü kazıdı. Türkiye çok büyük bir güç, çok büyük bir devlet. Canımız, kanımız bu vatana feda olsun” şeklinde konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa