Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞANLIURFA'da, 7 yaşından bu yana fırın ve lokantalara özel kürek hazırlayan Halil Arkat'ın (73) el emeği göz nuruyla üretilen kürekler, yurt içi ve dışından yoğun talep görüyor.

        Şanlıurfa´da Halil Arkat, 7 yaşında çırak olarak fırın küreği imalatına başladı. 66 yıldır kürek imalatı yapan Arkat, ilerleyen yaşına rağmen 30 metrekarelik atölyesinde ürettiği kürekleri, yurt içinin yanı sıra Almanya, Irak, Fransa ve Çin'e de ihraç ediyor.

        İlerlemiş yaşına rağmen, küçük dükkanında çok sevdiği mesleğini sürdüren Akat, taş fırınlar için ürettiği küreklerin tamamen el işçiliği olduğunu, bundan dolayı da yoğun ilgi gördüğünü söyledi. Fırında hamurun köz ile buluşmasını yaptığı küreklerle sağlayan Akat, "7 yaşında iken annem beni bir ustanın yanına çırak olarak yerleştirdi. O bugün bugündür, çalışıyorum. 73 yaşında olmama rağmen her gün iş yerimi açıp bu küreklerimi yapıyorum. Yaptığım küreklerin tamamı gürgen ağacından el işi ürünlerdir. Artık el işi yapan kimse pek kalmadı. Irak, Çin, Almanya, Fransa gibi ülkelerden ve Türkiye'nin birçok ilinden gelip benim yaptığım küreklerden alıyorlar. Günde 10 kürek yapabiliyorum" diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Şanlıurfa İlçeleri
        Tüm Şanlıurfa Haberleri
         Şanlıurfa

        Şanlıurfa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa