Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türk Eğitim Derneği’nin (TED) 90 yıllık eğitim tecrübesini Şanlıurfa’ya taşıyan TED Koleji, yenilikçi eğitimöğretim anlayışı ile öğrencilerine yaşam boyu başarının yolunu açmaya devam ediyor.

        Bireysel farklılıkların dikkate alındığı, öğrenci merkezli, akademik, sosyal ve fiziksel gelişimi destekleyici ortamlar sunan kolej, bu kez zeka ve strateji oyunu olan mangala sporunu öğrencilerle buluşturdu. Mangala Federasyonu tarafından düzenlenen mangala turnuvasına ev sahipliği yapan kolej, öğrencilere mangala oyununun heyecanı ve keyfini yaşattı. Mangala ligi şehir gruplarının belirlendiği müsabakalara kolejin yanı sıra Şanlıurfa’nın değişik okullarından da çok sayıda öğrenci katıldı. Turnuvada dereceye giren öğrenciler madalya ile ödüllendirildi. Şampiyon öğrenciler, 81 ilden gelecek yarışmacılara karşı Antalya’da 2829 Nisan tarihlerinde yapılacak Mangala Ligi Türkiye Finallerinde Şanlıurfa’yı temsil edecek. Burada mangala ligi şampiyonu belirlenecek. Kolej Müdürü Arif Kemal Şamat, eğitim standartlarını çağdaş seviyelere taşıyacak bilgi ve becerilerle donatılmış, yüksek nitelikli öğrenciler yetiştirme hedefi doğrultusunda faaliyetlerine devam ettiklerini söyledi. Mangala oyununun gelecek nesillere en doğru şekilde aktarılması amacıyla turnuvaya destek sağladıklarını ifade eden Şamat, “Teknolojinin ve çevrimci dünyanın etkilerini giderek arttırdığı günümüzde mangala gibi zeka oyunları ve sporlarının gelişmesi ve yaşatılmasını önemsiyoruz. İlde her yaş grubundan çok sayıda öğrencinin katılığı bu organizasyona ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Amacımız mangala kültürünü yaygınlaştırmaktır. Dereceye giren öğrencilerim Antalya’da kentimizi temsil edeceklerdir” diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Şanlıurfa İlçeleri
        Tüm Şanlıurfa Haberleri
         Şanlıurfa

        Şanlıurfa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa