Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bitlis’in Tatvan ilçesinde belediye tarafından küçük yaş grubu çocuklara yönelik hayata geçirilmesi planlanan ‘Bilgi Evi ve Kitap Kafe’nin temeli atıldı.

        Tatvan Meteoroloji Müdürlüğüne ait eski binanın bulunduğu yaklaşık 3 bin 200 metrekare alan üzerinde yapılacak olan ‘Bilgi Evi ve Kitap Kafe’nin temel atma törenine Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Başkan Yardımcısı Halis Başaran, AK Parti Tatvan İlçe Başkanı Cemil Sayılgan ve davetliler katıldı. Toplamda 2 bin 500 metrekare kapalı kullanım alanına sahip olacak olan bilgi evinin inşaatının ise 2018 Kasım ayı itibariyle tamamlanması hedefleniyor.

        Küçük yaş grubu çocuklara yönelik yapılacak olan bilgi evinin içerisinde kitap kafe, kütüphane, etüt odaları, iş atölyeleri gibi eğitim içerikli bölümlerin olacağını kaydeden Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, bilgi evi projesinin vaat ettikleri projeler arasında olduğunu belirtti. Başkan Aksoy, “Belediyemiz ürettiği ve uygulamaya koyduğu projelerle, gençlerin yaşam kalitesini arttırmayı, onları ilgi alanları doğrultusunda yönlendirmeyi ve yetiştirmeyi, ufuklarını genişletmeyi, sosyal ve nitelikli bireyler olarak hayata hazırlamayı ilke edinmiştir. Bu anlamda belediyemiz, ilçemizde bir ihtiyaç haline gelen bilgi evi ihtiyacını ‘Bilgi Evi ve Kitap Kafe’ projesi ile karşılamayı hedefleyip, bu proje ile ilçemizdeki gençleri kültür, sanat ve kaliteli eğitim ile buluşturmayı amaçlamaktadır. Eski meteoroloji binasının bulunduğu alanda yapacağımız ‘Bilgi Evi ve Kitap Kafe’nin tüm hazırlıkları tamamlandı ve bugün itibariyle inşaat temeli atıldı. Projemiz kapsamında bina içerisinde kitap kafe, kütüphane, etüt odaları, iş atölyeleri, bilgisayar odaları, satranç odaları, eğitim odaları, çocuk oyun odaları, çocuk uyku odaları ve etkinlik odaları olacak. Yaklaşık 2 bin 500 metrekare kapalı alan üzerine kurulacak olan bu dev projemizi Kasım 2018 itibariyle tamamlamış ve küçük yaş grubu çocuklarımızın hizmetine açmış olacağız. Görsellerde bulunan bu muhteşem yapıyı Tatvan'a kazandırmak için sabırsızlanıyoruz. Şimdiden tüm Tatvan halkına hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bitlis İlçeleri
        Tüm Bitlis Haberleri
         Bitlis

        Bitlis

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa