Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Akdeniz Üniversitesi (AÜ) ile Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında “Eğitimde İş Birliği Protokolü” imzalandı.

        Akdeniz Üniversitesi Yönetim Kurulu Salonu’nda gerçekleştirilen protokol imza törenine, AÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erol Gürpınar, Prof. Dr. Mehmet Altunkaya, Prof. Dr. Eyüp Sabri Topal ve yetkililer katıldı.

        Fen ve Sosyal Bilimler programı uygulayan okullarda, eğitim öğretim faaliyetleri için iş birliği ve koordinasyonu sağlamak amacıyla yapılan protokol kapsamında, programı uygulayacak okulların 9, 10, 11 ve 12. sınıflarında okuyan öğrencileri, belirli bir program çerçevesinde, üniversite kampüs, laboratuvar, atölye, araştırma merkezleri, teknokent, sportif ve sanatsal alanlar, kütüphane, eğitim ortamları, araştırma/geliştirme ortamları vb. imkânlardan yararlanabilecek ayrıca öğrencilere kariyer merkezlerinin hizmetlerinden yararlanabilme imkanı sunulacak.

        Araştırma, bilimteknoloji üretme ve topluma hizmet sunmanın yanında üniversitelerin temel görevinin eğitim öğretim olduğunu belirten Ünal, “Bu kapsamda İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız bu protokol ile lise düzeyindeki öğrencilerimizin eğitimine katkı sağlayacak ve gerek akademik gerekse fiziksel olarak Üniversitemizin tüm birimleri ve imkanlarıyla öğrencilerimizi geleceğe hazırlayacağız” dedi. Rektör Ünal, işbirliği ile öğrencilerin gelişimine ve şehrin eğitim kalitesine katkı sağlayacak olmaktan son derece mutlu olduğunu belirterek faydalı bir iş birliği olmasını diledi.

        Akdeniz Üniversitesi’nin sağladığı desteğin çok kıymetli olduğunu söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan ise, “Bilimin ışığında, çocuklarımızı daha iyi bir gelecek hazırlamak için yaptığımız bu protokol ile Akdeniz Üniversitesi’nin birikiminden faydalanmak istiyoruz. Hem öğretmenlerimiz hem de öğrencilerimizin gelişimi için önemli bir işbirliği olan protokolün hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa