Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) öğretim üyeleri ve öğrencilerinin eserlerinden oluşan 'AGÜ Sanatçıları: Çini Sergisi' Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu tarafından açıldı.

        AGÜ Sümer Kampüsü'nde öğretim üyeleri, personeller ve öğrenciler tarafından ortaklaşa yürütülen çalışmalar sonucu ortaya çıkan eserler 'AGÜ Sanatçıları: Çini Sergisi' ile görücüye çıktı. AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu tarafından açılışı yapılan sergiye katılanlar, eserler hakkında sahiplerinden bilgi aldı. Seramik ve Cam Teknolojileri Öğretmeni Zekiye Akçakaya Ünal, “AGÜ’de Olgunlaşma Enstitüsü ile ortaklaşa yapmış olduğumuz çini dersinin küçük bir sergisini yapmış bulunmaktayız. Burada AGÜ’nün 3. nesil olayını biraz daha gerçekleştirdik. Küçük sanatçılarımız ve çalışan personelimiz, öğrencilerimiz hep beraber ortak bir çalışma sürdürdük" ifadelerini kullandı.

        El sanatları ve çini üzerine yapılan kurs çalışmaları neticesinde ortaya çıkan eserlerin bir kısmının sergilendiğini aktaran Selçuklu Kültür Sanat Derneği Başkanı Mustafa Ünal ise, “Açılışı yapılan sergimiz Abdullah Gül Üniversitesi’nde bu yıl dördüncüsünü yapmış olduğumuz geleneksel el sanatları ve çini üzerine yapılan kurs çalışmaları neticesinde çıkan ürünlerin minik bir grubu. Tamamen elle yapılan çalışmalar" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kayseri İlçeleri
        Tüm Kayseri Haberleri
         Kayseri

        Kayseri

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa